Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raportti: Ikea kiertänyt veroja Euroopassa miljardin euron edestä – Euroopan komissio tutkii väitteet

Euroopan komissio alkaa tutkia vilppiväitteitä, jotka tulivat esille vihreiden parlamenttiryhmän tilaamassa raportissa.

Talous
 
Fabian Bimmer / Reuters
Ikean epäillään tehneen verosuunnittelua, jonka avulla se on siirtänyt voittojaan veroparatiiseihin.
Ikean epäillään tehneen verosuunnittelua, jonka avulla se on siirtänyt voittojaan veroparatiiseihin. Kuva: Fabian Bimmer / Reuters

Ruotsalaisen huonekalujätin Ikean epäillään jättäneen maksamatta veroja Euroopassa noin miljardin euron edestä kuuden vuoden aikana, kertoo uutistoimisto Reuters.

Väitetty veronkierto olisi tapahtunut vuosien 2009 ja 2014 välisenä aikana aggressiivisen verosuunnittelun avulla, kertoo uutistoimisto AFP.

Euroopan komissio aikoo tutkia EU-parlamentin vihreiden edustajien tilaamassa raportissa esitetyt väitteet, joiden mukaan Ikea on siirtänyt franchising-liiketoimintojensa voittoja hollantilaisen yrityksen ja mahdollisesti myös Luxemburgin ja Liechtensteinin kautta maihin, joissa verotusaste on alhainen.

Vihreiden mukaan Ikea käyttää hyväkseen Euroopan eri maiden laeissa esiintyviä porsaanreikiä verojen maksulta välttyäkseen. Viime perjantaina julkaistussa raportissa vaaditaankin komissiolta myös nykyistä kovempia otteita veronkierron vähentämiseksi, kertoo AFP.

Ikea kiistää väitteet veronkierrosta ja vakuuttaa maksavansa veronsa kansallisten ja kansainvälisten sääntöjen ja määräysten mukaan.

”Olemme sitoutuneet kehittämään liiketoimintaamme Euroopassa ja odotamme jatkokeskustelua siitä, miten voitaisiin kehittää tasapainoinen ja selkeä kansainvälinen verotusjärjestelmä”, Ikea toteaa tiedotteessaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat