Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nordean suomalaiselle toimitusjohtajalle 1,3 miljoonan peruspalkka – heti palkkavertailun kärkeen

Casper von Koskull ehti ansaita kahden kuukauden toimitusjohtaja-ajaltaan 405 000 euroa viime vuonna.

Talous
 
Laura Mendelin / HS
Casper von Koskull
Casper von Koskull Kuva: Laura Mendelin / HS

Nordean uusi konsernijohtaja, toimitusjohtaja Casper von Koskull nousee peruspalkalla mitattuna parhaiten palkattujen suomalaisten joukkoon. Von Koskullin peruspalkka on 1,304 miljoonaa euroa vuodessa, kertoo Nordean tiistaina julkaistu vuosikertomus.

Von Koskull aloitti työnsä viime marraskuun alussa. Hänen edeltäjänsä tanskalaisen Christian Clausenin peruspalkka oli 1,245 miljoonaa euroa vuodessa.

Yleensä uudet toimitusjohtajat aloittavat aluksi edeltäjäänsä pienemmällä palkalla, mutta Nordea menetteli toisin.

Helsingin Sanomien palkkavertailun mukaan Koskullia parempi peruspalkka isoissa pörssiyhtiöissä on vain Telia Soneran ruotsalaisella toimitusjohtajalla Johan Dennelindillä. Hän ansaitsi 2014 peruspalkkaa 1,503 miljoonaa euroa vuodessa.

Telia Sonera ei kuitenkaan maksa toimitusjohtajalleen bonuksia, joten Koskullin kokonaispalkka tulee muodostumaan suuremmaksi kuin Dennelindillä. Von Koskull on oikeutettu bonuksiin, joita ehti kertyä vuodelta 2015 noin 180 000 euroa.

Yhteensä Koskull ehti ansaita marras- ja joulukuussa toimitusjohtajan töistä 405 000 euroa, vuosikertomus kertoo.

Suomalaisista pörssiyrityksistä yli miljoonan euron peruspalkalle nousivat vuonna 2014 UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen 1,079 miljoonaa euroa ja Fortumin toimitusjohtaja Tapio Kuula 1,005 vuodessa.

Esimerkiksi Stora Enson ja Nokian toimitusjohtajien peruspalkat ovat yli miljoona euroa, mutta he eivät olleet töissä koko vertailuvuotta 2014.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat