Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ekokem harkitsee listautumista Helsingin pörssiin

Helsingin pörssi on saamassa päälistalleen kasvavan kiertotalousyhtiön

Talous
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Ekokemin ongelmajätelaitos Riihimäellä.
Ekokemin ongelmajätelaitos Riihimäellä. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Kiertotalousyhtiö Ekokem saattaa listautua Helsingin pörssiin.

Yhtiö on päättänyt käynnistää selvityksen Ekokemin pääomarakenteen kehittämisestä. Selvitykseen kuuluu pörssilistautumisen puntaroiminen.

”Ekokem on nyt saavuttanut aseman Pohjoismaiden johtavien kiertotalousyhtiöiden joukossa, mikä luo hyvän perustan kasvun jatkamiselle. Tässä vaiheessa on luontevaa arvioida mahdollisuuksia yhtiön pääomarakenteen kehittämiseksi”, kertoo hallituksen puheenjohtaja Juha Vanhainen tiedotteessa.

Ekokem listautuisi Helsingin pörssin päälistalle aikaisintaan vuoden 2016 loppupuoliskolla.

Hiljainen Helsigin pörssi saisi Ekokemistä kiinnostavan uuden tulokkaan. Yhtiön liikevaihto oli noin 200 miljoonaa euroa vuonna 2014 ja käyttökate peräti 59 miljoonaa euroa eli 29 prosenttia liikevaihdosta.

Käyttökate on yhtiön tulos ennen poistoja, rahoituseriä ja veroja. Se kertoo, kuinka tuottoisaa yhtiön varsinainen liiketoiminta on.

Viimeisen viiden vuoden aikana yhtiön myynti on kasvanut keskimäärin 16 prosenttia vuodessa, osin yrityskauppojen ansiosta.

Listautumisen avulla Ekokem vahvistaisi rahoitusasemaansa ja hankkisi pääsyn pääomamarkkinoille muun muassa investointien rahoittamista varten, yhtiö tiedottaa. Tarkoituksena olisi myös tehdä yhtiötä tunnetummaksi.

Ekokemin mukaan yhtiön suurimmat omistajat ovat jo antaneet pääomarakenteen selvittämiselle tukensa.

Hieman yli kolmanneksen Ekokemistä omistaa Suomen valtio. Seuraavaksi suurimpia omistajia ovat Suomen Kuntaliitto, vakuutusyhtiö Ilmarinen ja Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY. Näiden suurimpien omistajien hallussa on 81 prosenttia Ekokemistä.

Ekokem kuvailee itseään tiedotteessa yhdeksi Pohjoismaiden johtavista kiertotalousyhtiöistä. Kiertotalous tarkoittaa resurssien uudelleen hyödyntämistä taloudessa niin kauan kuin materiaaleista saa hyötyä irti.

Ekokem tuottaa ratkaisuja muun muassa jätteen kierrätykseen, hyötykäyttöön ja loppusijoitukseen. Lisäksi yhtiö myy jätteiden käsittelystä syntynyttä energiaa ja kierrätystuotteita. Ekokem tuottaa myös maanperän kunnostuksen ja ympäristörakentamisen palveluja.

Yhtiö toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Se työllistää Pohjoismaissa 650 työntekijää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat