Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Osuuspankit muuttavat tungettelevaksi koetut kyselyt vapaaehtoisiksi

Finanssivalvonta pyysi OP:ta lopettamaan pakolliset utelut verkkopankkiin kirjautumisen yhteydessä.

Talous
 

OP-ryhmä ilmoitti keskiviikkoiltana muuttaneensa tuntemistietokyselynsä vapaaehtoisiksi.

Osuuspankit olivat kyselleet jo parin vuoden ajan asiakkailtaan esimerkiksi näiden tulotasosta ja omaisuudesta. Helmikuun alussa HS uutisoi pankkiasiakkaiden suivaantuneen, kun kyselyihin vastaaminen oli muutettu pakolliseksi.

Kysymyksissä vaadittiin tietoa muun muassa siitä, onko vastaaja tai joku hänen perheenjäsenensä ”poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö”.

Keskiviikkona OP-ryhmä ilmoitti, että kysymyksiin vastaaminen on taas vapaaehtoista Finanssivalvonnan pyynnöstä.

”Finanssivalvonta on pyytänyt meitä tänään 17. helmikuuta muuttamaan kyselyyn vastaamisen takaisin vapaaehtoiseksi, ja muutos on jo toteutettu”, johtaja Merja Auvinen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Hän muistuttaa myös, että laki velvoittaa keräämään asiakkailta heidän tietojaan edelleen, joten toiveissa on, että kyselyihin vastaamista jatketaan vapaaehtoisesti.

Tiistaina kerrottiin tietosuojavaltuutetun toimiston tutkivan pankkien asiakkailleen tekemät kyselyt. Samanlaisia kyselyitä on tehnyt myös Nordea ja Danske Bank.

Kyselyjä on tehty konttoreissa ja verkkopankissa vuodesta 2009 lähtien, mutta vasta hiljattain pankit ovat voimallisesti ruvenneet vaatimaan vastauksia niiltäkin asiakkailta, jotka eivät tähän mennessä ole syystä tai toisesta vastanneet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat