Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SRV:n tilauskanta kaksinkertaistui, liikevoitto liki edellisvuoden tasolla

Rakennusyhtiön loppuvuosi meni hyvin.

Talous
 
Kaisa Rautaheimo
Redi-ostoskeskuksen peruskivi muurattiin viime syyskuussa Kalasatamassa. Muuraajina olivat apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki ja elinkeinoministeri Olli Rehn.
Redi-ostoskeskuksen peruskivi muurattiin viime syyskuussa Kalasatamassa. Muuraajina olivat apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki ja elinkeinoministeri Olli Rehn. Kuva: Kaisa Rautaheimo

Rakennusyhtiö SRV:n tilauskanta liki kaksinkertaistui viime vuonna 1 583,4 miljoonaan euroon.

Tilauskanta kasvoi yhtiön mukaan ennätyskorkeaksi lähinnä Helsingin Kalasatamaan nousevan kahdeksan tornitalon ja kauppakeskuksen eli Redin ja muutaman muun suurhankkeen aloituksen myötä.

”Vaikka viimeisellä vuosineljänneksellä valmistui useita kohteita, kasvoi tilauskanta silloinkin lähes 300 miljoonalla eurolla”, toimitusjohtaja Juha Pekka Ojala sanoo tilinpäätöstiedotteessa.

Loppuvuosi meni SRV:llä hienosti.

Loka–joulukuun liikevaihto kasvoi reippaasti 226,6 miljoonaan euroon vertailukauden 193,8 miljoonaan euroon verrattuna.

Liikevoitto parani 17 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 9,6 miljoonasta eurosta.

Syyksi liikevaihdon ja liikevoiton paranemiseen SRV mainitsi omaperusteisen asuntotuotannon tuloutumisen.

SRV:n koko vuoden liikevaihto kasvoi 5,1 prosenttia 719,1 miljoonaan euroon. Liiketulos pieneni 1,9 prosenttia 24,4 miljoonaan euroon liikevoittoprosentin ollessa 3,4.

Ehdotettu osinko on 0,10 euroa.

Venäjän tilanteesta yhtiö kertoo, ettei se nykytilanteessa etsi aktiivisesti uusia hankkeita, vaan keskittyy nykyisten hankkeiden rakentamiseen ja kauppakeskusten hallinnointiin.

”Pietariin rakennettava Okhta Mall -kauppakeskus avaa ovensa tämän vuoden elokuussa ja vuokraustilanne etenee aikataulussaan – tiloista 32 prosenttia on jo vuokrattu ja sopimusneuvottelut ovat käynnissä yli 20 prosentin osalta. Jo muutaman vuoden toiminnassa ollut Pearl Plazan -kauppakeskus puolestaan keräsi vuonna 2015 yli miljoona kävijää edellisvuotta enemmän, ja ruplamyynti kasvoi 25 prosenttia”, SRV kertoo tilinpäätöstiedotteessa.

SRV kertoo, että sillä oli vuoden vaihteessa pääkaupunkiseudulla rakenteilla lähes 1 900 asuntoa, mikä on yli 200 asuntoa enemmän kuin vuosi sitten.

Pääpaino on kääntynyt suoraan kuluttajamarkkinalle suunnattuihin asuntoihin, jonka yhtiö toivoo näkyvän kannattavuuden nousuna.

SRV tekee paraikaa töitä 80 työmaalla.

Hankekehityksestä se mainitsee tilinpäätöstiedotteessa muun muassa Jätkäsaaren Bunkkerin, jossa varastotilarakennus muutetaan asunnoiksi, joiden alla on uimahalli ja liikuntatilat.

SRV kehittää myös Kivenlahden metrokeskusta ja Keilaniemen Kehä I -betonitunnelointi ja puistokansihanketta.

Tampereella SRV edistää 500 miljoonan euron arvoista Tampereen Kansi ja Areena -hanketta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat