Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Öljy halpeni neljä prosenttia

Talous
 
HS–Reuters

New York

Raakaöljy halpeni perjantaina illansuussa neljä prosenttia, koska tilastot osoittivat yhdysvaltalaisten öljyvarastojen olevan ennätyksellisen suuria.

Uusien tilastojen mukaan yhdysvaltaisissa varastoissa oli viime viikolla öljyä 504 miljoonaa barrelia.

Suurten öljyvarastojen takia alustava sopimus öljyntuotannon rajoittamiseksi tammikuun tasolle ei välttämättä vaikuttaisi toivotusti öljyn hintaan. Myös osakkeet halpenivat Yhdysvalloissa, sillä niiden hinta viime viikkoina seurannut öljyn hintaa.

Pohjanmeren Brent-viitelaadun raakaöljy halpeni illalla 3,7 prosenttia 33 dollariin barrelilta. Yhdysvaltalaisten osakkeiden hintakehitystä mittaava S&P 500 -osakeindeksi oli heikentynyt 0,2 prosenttia.

Aikaisemmin tällä viikolla Saudi-Arabia, Qatar, Venezuela ja Venäjän sopivat rajoittavansa öljyntuotantonsa tammikuun tasolle saadakseen hinnan kohoamaan. Öljymarkkinoilla talouspakotteiden jälkeen palannut Iran kannatti sopimusta, mutta ei sitoutunut siihen.

Merkittävä syy öljyn voimakkaaseen halpenemiseen runsaan on se, että tarjonta ylittää kysynnän. Öljyntuotannon supistaminen aiheuttaisi mitä todennäköisimmin öljyn kallistumisen, mutta siihen ei ole riittävästi tahtoa. Perinteiset öljyntuottajat vastustavat tuotannon supistamista säilyttääkseen markkinaosuutensa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat