Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinalaiskilpailija sekoittaa Konecranesin fuusiota

Konecranes kiistää, että yhdistymisen valmistelu Terexin kanssa olisi jäissä.

Talous
 
Trond H. Trosdahl / Lehtikuva
Konecranesin ja Terexin logoja yhtiöiden tiedotustilaisuudessa Finlandia-talolla Helsingissä elokuussa 2015. Tilaisuudessa kerrottiin yhtiöiden yhdistymisestä.
Konecranesin ja Terexin logoja yhtiöiden tiedotustilaisuudessa Finlandia-talolla Helsingissä elokuussa 2015. Tilaisuudessa kerrottiin yhtiöiden yhdistymisestä. Kuva: Trond H. Trosdahl / Lehtikuva

Kiinalanen Zoomlion sekoittaa suomalaisen nosturivalmistajan Konecranesin suunnitelmia yhdistyä yhdysvaltalaiseen nosturi- ja laitevalmistajaan Terexiin.

Uutistoimisto Reuters kertoi perjantaina, että Terex olisi keskeyttänyt yhdistymisen valmistelun Zoomlionin tekemän ostotarjouksen takia. Zoomlion aikoo maksaa Terexistä 30 dollaria osakkeelta, ja aiemmin tällä viikolla yhtiö julkisti suunnitelmansa yrityskaupan rahoittamisesta.

Konecranes ja Terex julkistivat fuusiosuunnitelmansa viime elokuussa. Kaksikosta Terex on liikevaihdolla mitattuna selvästi suurempi yritys, mutta tulevan yrityksen pääkonttori olisi kuitenkin Suomessa.

Konecranesin hallituksen puheenjohtaja Stig Gustavson kiistää Reutersin tiedot. Gustavsonin mukaan yhdistymisen valmistelua ei ole keskeytetty.

”On väärä tieto, että koko homma pantaisiin nyt jäähylle. Olemme siinä vaiheessa, että kilpailuhyväksynnät ovat viranomaisten käsissä, joten siinä mielessä on vähemmän tekemistä”, hän kertoo.

Lisäksi Zoomlion ei ole Gustafsonin mukaan jättänyt Terexistä virallista ostotarjousta.

Hänen mukaansa Terexillä on edelleen Konecranesin kanssa sitova sopimus. Gustavson kertoo, että Konecranes on oikeutettu vahingonkorvauksiin, jos Terex vetäytyy fuusiosta.

”Uhrattu aika ja vaiva kompensoidaan”, hän sanoo.

Terexin toimitusjohtaja John Garrison kertoi Reutersin mukaan sijoittajapuhelussa keskiviikkona, että yhtiön hallitus ei ole muuttanut kantaansa Konecranes-fuusioon.

”Terexin johto sekä hallitus keskustelevat Zoomlionin kanssa ja pohtivat huolellisesti Zoomlionin ehdotusta”, Garrison kuitenkin sanoi.

Konecranes ei ole ainut este Zoomlionin yrityskaupan tiellä.

Yhdysvalloissa on huolestuttu Terexin myynnistä Kiinaan, koska yhtiöllä on sopimuksia Yhdysvaltojen armeijan kanssa, ja yhtiö toimittaa tärkeää infrastruktuuria eli nostureita satamiin.

Kongressissa ollaan huolissaan, että Terexin myynti olisi kansallinen turvallisuusriski. Yrityskauppa ei välttämättä saisi maan viranomaisten siunausta.

”Zoomlion on lehtitietojen mukaan iso toimittaja Kiinan armeijalle, ja sen omistaa isolta osalta Kiinan valtio. Ei ole mitenkään sanottua, että he saisivat sitä lupaa”, Gustavson sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat