Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kilpailija sotkee Konecranesin fuusiota

Talous
 
Juhani Niiranen
Konecranesin hallituksen puheenjohtaja Stig Gustavson kiistää yhdistyminen Terexin kanssa kangertelisi.
Konecranesin hallituksen puheenjohtaja Stig Gustavson kiistää yhdistyminen Terexin kanssa kangertelisi. Kuva: Juhani Niiranen

Kiinalanen Zoomlion sekoittaa suomalaisen nosturivalmistajan Konecranesin suunnitelmia yhdistyä yhdysvaltalaiseen nosturi- ja laitevalmistajaan Terexiin.

Uutistoimisto Reuters kertoi perjantaina, että Terex olisi keskeyttänyt yhdistymisen valmistelun Zoomlionin tekemän ostotarjouksen takia.

Zoomlion aikoo maksaa Terexistä 30 dollaria osakkeelta, ja aiemmin tällä viikolla yhtiö julkisti suunnitelmansa yrityskaupan rahoittamisesta.

Konecranes ja Terex julkistivat yhdistymissuunnitelmansa viime elokuussa. Kaksikosta Terex on liikevaihdolla mitattuna selvästi suurempi yritys, mutta tulevan yrityksen pääkonttori olisi kuitenkin Suomessa.

Konecranesin hallituksen puheenjohtaja Stig Gustavson kiistää Reutersin tiedot. Hänen mukaansa yhdistymisen valmistelua ei ole keskeytetty.

”On väärä tieto, että koko homma pantaisiin nyt jäähylle. Olemme siinä vaiheessa, että kilpailuhyväksynnät ovat viranomaisten käsissä, joten siinä mielessä on vähemmän tekemistä”, hän kertoo.

Lisäksi Zoomlion ei ole Gustavsonin mukaan jättänyt Terexistä virallista ostotarjousta.

Hänen mukaansa Terexillä on edelleen Konecranesin kanssa sitova sopimus. Gustavson kertoo, että Konecranes on oikeutettu vahingonkorvauksiin, jos Terex vetäytyy yhdistymisestä.

”Uhrattu aika ja vaiva kompensoidaan.”

Terexin toimitusjohtaja John Garrison kertoi Reutersin mukaan sijoittajapuhelussa keskiviikkona, että yhtiön hallitus ei ole muuttanut kantaansa Konecranesiin.

”Terexin johto sekä hallitus keskustelevat Zoomlionin kanssa ja pohtivat huolellisesti Zoomlionin ehdotusta”, Garrison kuitenkin sanoi.

Konecranes ei ole ainut este Zoomlionin yrityskaupan tiellä.

Yhdysvalloissa on huolestuttu Terexin mahdollisesta myymisestä Kiinaan, koska yhtiöllä on sopimuksia Yhdysvaltojen armeijan kanssa, ja yhtiö toimittaa tärkeää infrastruktuuria eli nostureita satamiin.

Kongressissa ollaan huolissaan, että Terexin myynti olisi kansallinen turvallisuusriski. Yrityskauppa ei välttämättä saisi maan viranomaisten siunausta.

”Zoomlion on lehtitietojen mukaan iso toimittaja Kiinan armeijalle, ja sen omistaa isolta osalta Kiinan valtio. Ei ole mitenkään sanottua, että he saisivat sitä lupaa”, Gustavson sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat