Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi kimppakyytiyritys aloitti – suunnitteilla myös sovellus, jolla voi vuokrata omaa ajoneuvoaan

Ridenrent-yhtiö ottaa välitetystä matkasta 20 prosentin osuuden. Yritys aikoo laajentua nopeasti esimerkiksi Kiinaan ja Brasiliaan.

Talous
 
Kuvakaappaus näyttää miltä autokyyti.fi-sivuston etusivu näyttää. Uusi yritys toimii tämän autokyyti.fi-sovelluksen kautta.
Kuvakaappaus näyttää miltä autokyyti.fi-sivuston etusivu näyttää. Uusi yritys toimii tämän autokyyti.fi-sovelluksen kautta.

Ridenrent-yhtiö on perustanut verkossa toimivan sovelluksen, jolla se pyrkii tekemään bisnestä kimppakyydeillä. Toiminta alkaa tänään maanantaina.

Toimitusjohtaja Toni Seppälä sanoo, että yhtiön aikomus on laajentaa toimintaansa heti ulkomaille. Suuntana ovat ainakin Saksan, Brasilian, Yhdysvaltojen, Taiwanin, Kiinan, Australian sekä Suomen naapurimaiden kimppakyytimarkkinat.

Brasiliassa neuvottelut ovat jo pitkällä. ”Tavoitteet ovat kovat”, Seppälä sanoo.

Lähiaikoina yritys aikoo julkistaa sovelluksen, jossa ihmiset ja yritykset voivat panna omat kulkuneuvonsa vuokralle.

Yhtiön mukaan kyseessä on ensimmäinen ammattimaisesti toimiva kaupallinen kimppakyytipalvelu Suomessa. Yritys toimii autokyyti.fi-sovelluksen kautta.

Kyytiä tarvitseva kirjoittaa sovellukseen, mistä mihin hän haluaa matkustaa. Mikäli haluttu kyyti löytyy, matkustaja maksaa pyydetyn hinnan verkossa. Matkan jälkeen matkustaja saa sähköpostin, jolla hän voi arvioida kuljettajaa.

Jos matka peruuntuu 24 tuntia ennen sovittua matkaa, matkustaja saa rahat takaisin täysimääräisenä. Hän ei joudu tällöin maksamaan myöskään yhtiön perimiä palkkioita ja maksukustannuksia.

Alle 24 tuntia aikaisemmin perutuista matkoista saa takaisin puolet. Toisen puolen rahoista saa kyydin tarjoaja. Jos matkustaja ei saavu paikalle, kyydin tarjoaja saa pitää osuutensa. Jos kyydin tarjoaja peruu matkan, rahat palautetaan matkustajille.

Kuljettaja puolestaan ilmoittaa sovellukseen lähtöpaikan, ajan ja määränpään. Lisäksi sivustolle kirjataan, paljonko yksi istuin maksaa. Kuljettaja saa ilmoituksen tekstiviestillä, mikäli matka varataan.

Yksityiskohdista voi sopia soittamalla puhelimella. Stripe-palvelu tilittää kuljettajalle kertyneet rahat pankkitilille kahden viikon välein. Kyydin tarjoaminen vaatii Stripe-tilin luomisen.

Käyttäjäehtojen mukaan kimppakyydeillä ei saa tehdä voittoa, vaan ainostaan jakaa matkakulut.

”Emme tietysti pysty tätä kontrolloimaan mitenkään, mutta tässä toimivat markkinatalouden lait. Esimerkiksi Facebookin kimppakyydeissä kovia hintoja pyytävät saavat kovat haukut”, Seppälä sanoo.

Matkamaksun lisäksi autokyyti.fi veloittaa 20 prosentin varausmaksun, Stripen rahaliikennekulut ja 10 prosentin arvonlisäveron. Stripen rahaliikennekulut ovat eurooppalaisilla korteilla 0,25 euroa sekä 1,4 prosenttia.

Yhtiön mukaan kyytipalvelu ei tarvitse lupia, koska kyseessä on vain kyytien välittäminen. Autokyyti.fi hoitaa muun muassa arvonlisäveron maksun.

”Pelkkien kyytien välittäminen ei vaadi erityisiä lupia”, sanoo asianajaja Sami Tuominen asianajotoimisto Bird & Bird Oy:stä Ridenrent-yhtiön tiedotteessa.

Seppälä ei tiedä, miltä viranomaiselta asianajotoimisto on tietonsa varmistanut. ”Kai verottajalta”, Seppälä sanoo.

Sovelluksen omistaa Tampereella toimiva Ridenrent Oy.

Yrityksen omistavat Toni Seppälä sekä Punnitse ja Säästä -ketjun perustaja Juuso Siro. Rahoittajina toimivat lisäksi Birch Venture ja muun muassa innovaatiorahoituskeskus Tekes.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat