Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liikanen väläyttää EKP:ltä lisätoimia

Talous
 
Pekka Elomaa
Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen arvioi maanantaina, että mahdollinen yhteiskuntasopimus olisi tärkeä luottamusruiske talouteen.
Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen arvioi maanantaina, että mahdollinen yhteiskuntasopimus olisi tärkeä luottamusruiske talouteen. Kuva: Pekka Elomaa

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen ennakoi, että Euroopan Keskuspankin (EKP) rahapolitiikka voi muuttua jo lähiaikoina.

Liikanen vihjasi muutoksesta Ylen A-studion haastattelussa maanantaina. Rahapolitiikan muutoksella EKP yrittää poistaa talouden epävarmuutta.

Liikanen on EKP:n neuvoston jäsen. EKP arvioi euroalueen rahapolitiikkaa seuraavan kerran kokouksessaan kahden viikon kuluttua.

”Jos tarvitsee, olemme valmiita tekemään enemmän. Meillä on siihen välineitä ja meillä on siihen kykyä”, Liikanen totesi, kun häneltä kysyttiin EKP:n mahdollisesta korkomuutoksesta.

”Arvioimme tilannetta ja mahdollisesti olemme valmiita tarkastelemaan uudelleen rahapoliittista asentoa. Maailmassa on lisää epävarmuutta. On asioita, jotka meidän täytyy ottaa huomioon”, Liikanen sanoi.

Edellisen kerran EKP laski talletuskorkoaan joulukuussa. Liikanen muistutti, että EKP:n tavoite on, että inflaatio euroalueella olisi alle kaksi prosenttia. Nyt inflaatio jää kuitenkin tuntuvasti alhaisemmaksi.

Liikanen arvioi haastattelussa myös paraikaa neuvoteltavaa yhteiskuntasopimusta.

Liikasen mukaan sopimuksesta voi tulla ”tärkeä talouden luottamusruiske”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat