Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Luottokorttiyhtiö alkaa hyväksyä selfien tai sormenjäljen salasanan sijaan

Mastercard ottaa käyttöön biometriset tunnisteet verkko-ostosten maksamisessa myös Suomessa.

Talous
 

Luottokorttiyhtiö Mastercard on vahvistanut, että se alkaa vastaisuudessa hyväksyä nettiostoksissa käyttäjän salasanan sijaan myös selfien eli itse otetun kasvokuvan tai sormenjäljen.

Mastercard kokeili niin sanottuja biometrisia tunnisteita ensin Yhdysvalloissa ja Hollannissa viime vuonna. Yhtiön mukaan 92 prosenttia koekäyttäjistä piti uusia tunnisteita parempina kuin salasanaa.

BBC:n uutisten mukaan Mastercard aikoo tuoda selfien ja sormenjäljet laajempaan käyttöön verkkokauppaan tänä kesänä Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Myös Suomi kuuluu maihin, joissa uusi tunnistautumistapa otetaan käyttöön.

Mastercard esitteli suunnitelmiaan Barcelonan Mobile World Congress -messuilla.

Yhtiön mukaan käyttäjän on ensin ladattava sovellus tietokoneelleen, tabletilleen tai älypuhelimeensa.

Kun käyttäjä tekee verkko-ostoksia, hän joutuu edelleen ilmoittamaan luottokorttitietonsa entiseen tapaan. Jos verkkokauppa haluaa vielä lisävahvistuksen, käyttäjä voi ottaa kuvan itsestään tai käyttää sormenjälkisensoria.

Mastercardin turvallisuusasioista vastaavan johtajan Ajay Bhallan mukaan kuluttajat vihaavat salasanoja.

”Tiedämme, että yleisin salasana on 123456, joten salasanat eivät ole turvallisia. Ihmiset käyttävät myös yhtä ja samaa salasanaa usealla sivustolla. Jos yksi salasana hakkeroidaan, muidenkin turvallisuus vaarantuu”, Bhalla sanoi BBC:lle.

Biometriset tunnisteet yleistyvät verkkokaupoissa kovaa vauhtia. Muun muassa kiinalainen Alibaba on jo kokeillut kasvotunnistusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat