Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Konecranesin tavoittelema kumppani pyysi korotettua tarjousta kiinalaiselta kilpakosijalta

Konecranesin Gustavson: Otan heti yhteyttä Terexiin, kun Yhdysvalloissa herätään.

Talous
 
Trond H. Trosdahl Lehtikuva
Suomalaisen Konecranesin ja yhdysvaltalaisen Terexin yhdistymisestä kerrotiin jo elokuussa.
Suomalaisen Konecranesin ja yhdysvaltalaisen Terexin yhdistymisestä kerrotiin jo elokuussa. Kuva: Trond H. Trosdahl Lehtikuva

Yhdysvaltalainen nosturi- ja laitevalmistaja Terex pyytää kiinalaiselta Zoomlion-yhtiöltä korotettua tarjousta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Uutistoimiston mukaan Zoomlionin aiemmin Terexistä tarjoama 3,3 miljardia dollaria (3 miljardia euroa), 30 dollaria osakkeelta, ei riitä, jotta Terex hylkäisi sovitun yhdistymisen suomalaisen nostolaitteita valmistavan Konecranesin kanssa.

Terex ei kuitenkaan ole ilmaissut tarkkaa hintaa, jolla se olisi valmis perumaan yhdistymisensä Konecranesin kanssa.

Reutersin kuvaama tilanne on erikoinen, sillä suomalaisyhtiöllä on sitova sopimus Terexin kanssa yhdistymisestä.

Konecranesin hallituksen puheenjohtaja Stig Gustavson kertoi HS:lle saaneensa jo tiedon Reutersin uutisesta. Hän kertoi ottavansa heti yhteyttä Terexiin, kunhan päivä kunnolla nousee Yhdysvalloissa ja ihmiset siellä heräilevät.

”Haluan puhua heidän kanssaan, mitä tässä on taustalla.”

Gustavson ei kuitenkaan halunnut kommentoida uutista millään tavalla, koska asiaan liittyvä tieto voi vaikuttaa tuntuvastikin pörssikursseihin ja koska hänen mukaansa Reutersilla on ollut asiasta paljon kyseenalaista tietoa. Gustavson kutsuu asiasta liikkuvia uutisia huhuiksi.

Ainakin eilen keskiviikkona Terexin edustajat vahvistivat, että he ovat sataprosenttisesti Konecranesin kanssa tehdyn sopimuksen takana, Gustavson kertoi.

Terex on liikevaihdolla mitaten Konecranesia suurempi. Yhdistymisessä syntyvän yhtiön pääkonttori sijaitsisi kuitenkin Suomessa.

Terex valmistaa laitteita myös Yhdysvaltojen sotavoimille ja muille liittovaltion laitoksille. Toisaalta Zoomlion puolestaan varustaa Kiinan armeijaa. Niinpä Yhdysvalloissa kysytään, mitä vaikutuksia Terexin myynnillä kiinalaisille olisi maan turvallisuudelle.

On mahdollista, ettei kauppa saisi Yhdysvaltain viranomaisten hyväksyntää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat