Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

ESS: Nuorille potkut Lahdessa kahden viikon työrupeaman jälkeen – palkkaa 1,12 euroa

Talous
 

Lahdessa on tullut ilmi härskinpuoleinen työsuhdetapaus.

Kahdelle nuorelle sähkösopimuksia tavaratalossa myyneelle annettiin potkut 12 työpäivän jälkeen. Perusteena oli koeaika. Provisiopalkkaa toinen nuorista sai 12 päivän ajalta 1,12 euroa ja toinen 16,40 euroa.

Nuoret myivät sopimuksia tuulisähköyhtiö Nordic Green Energylle. Heidän työnantajansa oli Venlend-niminen yhtiö.

Asiasta kertoi Etelä-Suomen Sanomat.

Yhtiön mukaan työntekijät eivät olleet noudattaneet ohjeistusta. "Työntekijän tulee kohdata asiakkaita oma-aloitteisesti niin, että jokaista työtuntia kohden toteutuu 25 kohtaamista", työsopimuksessa lukee.

Kohtaamisia olisi pitänyt olla reilun kahden minuutin välein. Tunnin aikana olisi pitänyt pystyä neuvottelemaan puolitoista sähkösopimusta.

”Provisiopalkkaus on myynnillisellä alalla hyvinkin yleinen palkkausmalli, joko täysin provisiopohjaisena tai muun palkan ohella. Provisiolla työskentely vaatii työntekijältä hyvin paljon asennetta ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Moni työntekijä on päässyt provisiopalkalla hyviin ansioihin myös meidän yrityksessämme”, Venlendistä kommentoidaan asiaa HS:lle lähetetyssä sähköpostissa.

Venlend ei halua julkisesti kommentoida yksittäisten työntekijöiden työsuhteiden päättymisen perusteita.

Ammattiliitto Pron Petteri Hyttinen kertoo lehdelle, että puhelinmyyntialalta tulee vastaavia tapauksia silloin tällöin. ”Tämä on härskein tapaus, josta olen kuullut.”

Hyttinen kehotti työntekijöitä tekemään tutkintapyynnön poliisille. Näin tapahtui. Todennäköisesti tutkintaa ei aloiteta.

”Tähän mennessä ei ole tullut esiin seikkoja, joiden perusteella asiassa olisi tapahtunut rikosta”, tutkinnanjohtaja Gunnar Golnick sanoo Etelä-Suomen Sanomille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat