Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA talous odotuksia lujemmassa kunnossa

Yhdysvaltojen bruttokansantuote kasvoi kauppaministeriön tarkistettujen tietojen mukaan loka–joulukuussa ennakoitua enemmän.

Talous
 
HS–Reuters

Washington

Yhdysvaltojen bruttokansantuote kasvoi kauppaministeriön tarkistettujen tietojen mukaan loka–joulukuussa ennakoitua enemmän.

Ennakkotietojen mukaan bruttokansantuotteen kasvuvauhti oli 0,7 prosenttia, mutta tarkistettujen tietojen mukaan 1,0 prosenttia. Uutistoimisto Reutersin kyselyssä ekonomistit arvioivat, että talouden kasvuvauhti olisi hidastunut 0,4 prosenttiin.

Kauppaministeriö ilmoittaa vuosineljänneksittäin tiedot bruttokansantuotteen kehittymisestä vuositason muutoksena. Bruttokansantuote tarkoittaa loppukäyttöön tuotettujen tavaroiden ja palveluiden yhteenlaskettua arvoa

Ennako-odotuksia voimakkaamman talouskasvun takia osakkeet Yhdysvalloissa kallistuivat ja dollarin arvo suhteessa euroon vahvistui.

Ennakko-odotuksia voimakkaampi talouskasvu on vahvistaa näkemystä siitä, että Yhdysvaltojen talous ei ole niin alttiina maailmantalouden ongelmille kuin on osa ekonomisteista on pelännyt.

Yhdysvallat on maailman suurin kansantalous, joka perustuu vahvasti kotimaiseen kysyntään. Poikkeuksellinen edullinen raakaöljy on todennäköisesti lisännyt yksityistä kulustusta. Kevyen verotuksen takia raakaöljyn halpeneminen välittyy suoremmin kuluttajahintoihin.

Yhdysvaltojen keskuspankki kiristi joulukuussa rahapoliitikkaansa, koska se uskoo talouden kasvavan vakaasti. Ekonomistien ennustavat, että talouskasvu kiihtyisi alkuvuonna 2,5 prosenttiin.

Tosin ennusteet voivat osoittautua liian myönteisiksi, koska maailmantalouden ongelmat mitä ilmeisesti pahentuneet alkuvuonna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat