Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mercedes luopuu roboteista tehtaillaan – nykymaailmassa ne eivät enää pärjää ihmisille

Roboteista on tullut saksalaisjätille tarpeettomia, sillä nykymaailmassa joustavuus on avainasemassa.

Talous
 
Vesa-Matti Väärä
Robotit valmistavat Mercedes-Benzejä myös Uudenkaupungin autotehtaalla.
Robotit valmistavat Mercedes-Benzejä myös Uudenkaupungin autotehtaalla. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Saksalainen autovalmistaja Mercedes-Benz suunnittelee luopuvansa merkittävästä määrästä robotteja tehtaidensa liukuhihnoilla, uutisoi talousuutistoimisto Bloomberg.

Roboteista on tullut saksalaisjätille tarpeettomia, sillä nykymaailmassa joustavuus on avainasemassa.

”Robotit eivät pysty käsittelemään sitä vaihtoehtojen kirjoa, mikä meillä nykyään on. Säästämme rahaa ja turvaamme tulevaisuutemme, kun palkkaamme enemmän ihmisiä”, yhtiön tuotantojohtaja Markus Schaefer sanoo.

Esimerkiksi Mercedes-Benzin s-sarjassa asiakkaalle löytyy varustevaihtoehtoja aina lämmitettävistä mukitelineistä hiilikuituisiin korisarjoihin. Autotehtaan mukaan robotit ovat kyllä hyviä toistamaan yhtä ja samaa tehtävää uudestaan ja uudestaan, mutta nykyaikana ne eivät yksinkertaisesti pysy perässä.

”Vaihtoehtoja on koneille liikaa. Ne eivät pysty toteuttamaan kaikkia tai pysymään kärryillä muutoksista”, Schaefer arvioi.

Kokonaan robotit eivät tule Mercedekseltäkään häviämään, mutta suunnitelmissa on, että jokaisen kahden kiinteästi asennetun robotin tilalla tulee jatkossa olemaan joko yksi siirreltävä ja kevyempi robotti tai ihmistyöntekijä.

Asiakkaat ovat tänä päivänä laatutietoisia ja yhtiön tavoitteena onkin muutoksen myötä palvella yksilöllisyyttä ja joustavuutta haluavia asiakkaita aiempaa paremmin.

”Automatisoinnin jatkuvan tehostamisen aika on päättymässä ja ihmiset tulevat olemaan jälleen isompi osa teollista tuotantoa. Meidän täytyy olla joustavia”, Scheafer sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat