Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen vienti laski edelleen joulukuussa

Talous
 
Mika Ranta
Vienti EU-maihin kasvoi joulukuussa kuusi prosenttia, mutta vienti EU-maiden ulkopuolelle väheni 11 prossenttia.
Vienti EU-maihin kasvoi joulukuussa kuusi prosenttia, mutta vienti EU-maiden ulkopuolelle väheni 11 prossenttia. Kuva: Mika Ranta

Suomen tavaraviennin arvo laski joulukuussa kaksi prosenttia edellisen vuoden joulukuuhun verrattuna. Tullin ulkomaankauppatilaston mukaan vientihinnat kääntyivät kuitenkin nousuun pitkän laskukauden jälkeen.

Viennin arvo oli joulukuussa 4,6 miljardia euroa. Tavaroiden tuonti kasvoi kaksi prosenttia ja oli arvoltaan 4,8 miljardia euroa. Kauppatase oli joulukuussa 199 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Ulkomaankaupan vaihtosuhde parani, koska vientihinnat nousivat ja tuontihinnat laskivat.

Koko viime vuoden ajalta kauppataseen alijäämää kertyi 427 miljoonaa euroa. Vuonna 2014 kauppataseen alijäämä oli 1,8 miljardia euroa.

Eniten joulukuussa vahvistuivat kuljetusvälineiden, sähkötekniikan ja metsäteollisuuden vienti. Teollisuuden koneiden, kemianteollisuuden ja metallien vienti heikkeni. Öljytuotteiden viennin arvon lasku jyrkkeni joulukuussa.

Vienti EU-maihin kasvoi joulukuussa kuusi prosenttia, mutta vienti EU-maiden ulkopuolelle väheni 11 prossenttia. Vienti kasvoi Saksaan, Kiinaan ja Ranskaan. Sen sijaan vienti Ruotsiin, Alankomaihin ja Yhdysvaltoihin väheni.

Vienti Venäjälle väheni seitsemän prosenttia joulukuussa. Kuukausikohtainen lasku oli viime vuoden pienin. Koko vuonna viennin arvo Venäjälle oli 32 prosenttia pienempi kuin edellisenä vuonna.

Tuonti Venäjältä väheni joulukuussa 17 prosenttia, kun se koko vuonna väheni 31 prosenttia.

Korjaus klo 14.37: Venäjän vientiluvut oli aiemmin jutussa kirjoitettu väärin siten, että vienti olisi vähentynyt koko viime vuonna 17 prosenttia ja edellisenä vuonna 31 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat