Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinan teollisuustuotanto heikkeni nopeimmin neljään vuoteen

Valmistusteollisuus on supistunut jo seitsemän kuukautta peräkkäin.

Talous
 
HS–AFP–Reuters
JASON LEE
Hiili- ja terästeollisuudesta tulee katoamaan tulevaisuudessa 1,8 miljoonaa työntekijää, Kiinan johto kertoi maanantaina.
Hiili- ja terästeollisuudesta tulee katoamaan tulevaisuudessa 1,8 miljoonaa työntekijää, Kiinan johto kertoi maanantaina. Kuva: JASON LEE

Kiinan talous jatkaa yskimistään.

Maan valmistusteollisuuden tuotanto supistui helmikuussa nopeinta vauhtiaan neljään vuoteen.

Virallisten tilastojen mukaan ostopäällikköindeksi laski 49 pisteeseen, mikä oli alle uutistoimisto Bloombergin keräämien ekonomistiodotusten. 50:n ylittävä luku kertoo siitä, että tuotanto kasvaa.

”Luku oli selvästi heikompi kuin markkinat odottivat, mikä viittaa siihen että viimeaikaiset toimet talouden helpottamiseksi ovat auttaneet heikkenevää valmistusteollisuutta vain rajallisesti”, kertoi Commerzbankin ekonomisti Zhou Hao uutistoimisto Reutersin mukaan.

Myös yksityinen, pieniä yrityksiä painottava Caixin-ostopäällikköindeksi heikkeni alimmalle tasolleen viiteen kuukauteen.

Kiinan teollisuus on nyt supistunut seitsemän kuukautta peräjälkeen, kertoo Bloomberg.

Maan talous kasvoi virallisten lukujen mukaan 6,9 prosenttia viime vuonna, mikä on heikoin kasvuvauhti 25 vuoteen.

Kiinan johto, joka valmistelee parhaillaan uutta viisivuotissuunnitelmaa, kamppailee kasvun ylläpitämiseksi samalla, kun se ohjaa maata pois investointi- ja vientivetoisuudesta kohti kulutukseen ja palveluteollisuuteen pohjautuvaa taloutta.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Kiinan johto kertoi maanantaina odottavansa, että hiili- ja terästeollisuudesta tullaan irtisanomaan 1,8 miljoonaa työntekijää. Se vastaa noin 15 prosenttia alan työvoimasta. Mitään aikataulua toimille ei annettu.

Maanantaina Kiinan keskuspankki myös alensi jälleen pankkien reservivaatimuksia ja lisäsi pankkijärjestelmään sadan miljardin dollarin arvosta rahaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat