Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kim Gran ehdolla YIT:n hallituksen puheenjohtajaksi

Nokian renkaiden entinen toimitus­johtaja Gran on ollut julkisuudessa yhtiön testimanipulaation vuoksi.

Talous
 
Nokian tyres
Kim Gran
Kim Gran Kuva: Nokian tyres

Nokian Renkaiden toimitusjohtajana vuosina 2000–2014 Kim Gran on ehdolla rakennusyhtiö YIT:n hallituksen puheenjohtajaksi. YIT:n nykyinen hallitus ehdottaa henkilöstövaliokunnan suosituksesta, että hallituksen puheenjohtajaksi valitaan Gran ja varapuheenjohtajaksi Matti Vuoria.

Gran on nykyisin YIT:n hallituksen ja henkilöstövaliokunnan jäsen. Vuoria on täysin uusi ehdokas.

YIT:n hallitus ehdottaa samalla henkilöstövaliokunnan suosituksesta, että hallituksen puheenjohtaja saa 6 600 euron kuukausipalkan sekä kokouspalkkiona 550 euroa kokoukselta. Varapuheenjohtajan kuukausipalkka on 5 000 euroa ja kokouspalkkio 550 euroa kokoukselta.

Lisäksi hallitus ehdottaa, että koti- ja ulkomaanmatkoilta maksetaan hallituksen jäsenille päivärahaa valtion matkustussäännön mukaisesti. Kim Gran on Suomen kansalainen, mutta hänen kotipaikkansa on Portugali.

Gran on ehdolla edelleen myös teräsyhtiö SSAB:n hallituksen jäseneksi, mihin tehtävään hänet nimitettiin ensimmäisen kerran 2014.

Gran on noussut viime päivinä julkisuuteen Nokian Renkaiden harjoittaman testimanipulaation vuoksi. Nokian Renkaiden nykyjohdon mukaan Nokian Renkaat valmisti ja manipuloi testejä varten omia renkaita, jotka eivät koskaan päätyneet sellaisenaan tuotantoon.

Kauppalehden tietojen mukaan Nokian Renkaat aloitti laajamittaisen manipuloinnin 2005. Lehden mukaan manipuloinnin tarkoituksena oli nostaa yhtiön pörssikurssia ja kasvattaa johdon optioiden arvoa.

Kun tiedot testimanipulaatiosta tulivat julki viime perjantaina, yhtiön kurssi putosi yli seitsemän prosenttia. Kim Gran ehti ennen sitä myydä yli 15 miljoonan euron optio-omistuksensa yhtiössä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat