Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Space Systems Finland tuo avaruus­osaamista maan päälle

Talous
 

Space Systems Finlandin (SSF) erikoisala ovat ohjelmistot, joilta vaaditaan poikkeuksellista toimintavarmuutta ja luotettavuutta. Vuonna 1998 perustetun yrityksen juuret ovat satelliitteihin ja muihin avaruuslaitteisiin liittyvien ohjelmistojen kehittämisessä, mutta nyt yhtiö tekee noin puolet liikevaihdostaan maanpäällisiin tarkoituksiin laadituista ohjelmista.

Avaruudesta kertynyttä osaamista SSF hyödyntää esimerkiksi lääketieteen laitteissa, diagnostiikassa ja koneteollisuuden turvajärjestelmissä.

Puolet liikevaihdosta tulee yhä avaruuteen liittyvistä ohjelmistoista. Parhaillaan yhtiö laatii Euroopan sääsatelliittijärjestölle Eumetsatille lento- ja maa-asemaohjelmistoja.

Poikkeuksellisen toimintavarmojen ohjelmistojen työstäminen on raskaampaa kuin tavallisten tietokoneohjelmien.

”Esimerkiksi satelliitin lentosoftaa saatetaan suunnitella vuoden ajan paperille ilman, että kukaan koodaa riviäkään”, selittää toimitusjohtaja Veera Sylvius.

SSF on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Liikevaihto oli 2010 vain 2,2 miljoonaa, kun tänä vuonna sen ennustetaan kasvavan yli seitsemään miljoonaan. Yhtiö on myös ollut kannattava.

”Haluamme jatkaa liikevaihtomme kannattavaa kasvattamista 20–25 prosentilla vuodessa”, Sylvius sanoo.

Kasvu on vaatinut nopeaa rekrytointia. Viidessä kuukaudessa SSF on palkannut 20 uutta työntekijää. Yrityksen väki on poikkeuksellisen koulutettua. Noin kolmasosa heistä on tohtoreita.

Hyvistä hakijoista ei ole viime aikoina ollut pulaa, Sylvius sanoo. Tästä ovat toisten yritysten väenvähennykset ja talouden matalasuhdanne pitäneet huolen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat