Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lännen media: Äidin euro on vain 62,5 prosenttia isän eurosta

Lapsiperheessä äidin ansiot ovat vain 62,5 prosenttia isien ansioista, kertoo Lännen median teettämä selvitys.

Talous
 
Teemu Kuusimurto
Kuva on vuodelta 2010.
Kuva on vuodelta 2010. Kuva: Teemu Kuusimurto

Äidin euro on Suomessa keskiarvon perusteella vain 62,5 prosenttia isän eurosta. Äitien mediaanieuro on sekin vain 68,3 prosenttia isien mediaanieurosta.

Yllättävä tieto käy ilmi Lännen median Verohallinnon tilastoista tekemästä selvityksestä. Veronalaisia tuloja oli vuonna 2014 Lännen median mukaan kahden aikuisen lapsiperheissä 438 306 miehellä ja 447 990 naisella.

Mediaanilla tarkoitetaan järjestetyn numerosarjan keskimmäistä lukua. Se on kaikkien ryhmään kuuluvien keskimmäinen vuosiansio, jota enemmän ansaitsee puolet ryhmän jäsenistä ja jota vähemmän puolet jäsenistä.

Äidit ja isät tienaavat selvästi enemmän euroja avio- tai avoliitossa kuin yksinhuoltajina. Lännen median mediaanilukujen perusteella avo- tai avioliitossa olevat ansaitsevat 28 prosenttia paremmin kuin yksinhuoltajat.

Yksinhuoltajaäitien vuotuinen mediaanitulo on vajaat 90 prosenttia kahden aikuisen perheiden äitien mediaanitulosta. Yksinhuoltajamiesten vuotuinen mediaanitulo on hieman alle 88 prosenttia kahden aikuisen lapsiperheiden isien mediaanitulosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat