Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wärtsilä vääristellyt merimoottoreidensa polttoaineenkulutusta

Talous
 
Mikko Lehtimäki / Lehtikuva
Epätarkkuudet polttoaineenkulutuksesta ovat Wärtsilän mukaan olleet keskimäärin prosentin.
Epätarkkuudet polttoaineenkulutuksesta ovat Wärtsilän mukaan olleet keskimäärin prosentin. Kuva: Mikko Lehtimäki / Lehtikuva

Konepajayhtiö Wärtsilä ilmoittaa havainneensa pienessä määrässä merimoottoreidensa polttoaineenkulutuksessa poikkeamia.

Yhtiön mukaan poikkeamat on aiheuttanut rajallinen joukko ihmisiä, jotka ovat selvästi toimineet Wärtsilän työohjeiden ja toimintaperiaatteiden vastaisesti vaikuttamalla testituloksiin.

”Wärtsilä edellyttää, että sen kaikki työntekijät noudattavat sisäisiä ohjeita sekä lakeja ja määräyksiä. Olemme syvästi pahoillamme siitä luottamuksen menetyksestä, jonka tämä toimintaperiaatteidemme ja yhtiömme arvojen vastainen toiminta on aiheuttanut ja olemme välittömästi yhteydessä asiakkaisiimme”, sanoo toimitusjohtaja Jaakko Eskola tiedotteessa.

Epätarkkuudet polttoaineenkulutuksesta ovat Wärtsilän mukaan olleet keskimäärin prosentin. Epätarkkuuksia on havaittu kahdessa prosentissa yhtiön myymistä moottoreista.

Yhtiö korostaa tiedotteessaan, että kaikki moottorit ovat täyttäneet sääntelyn ja luokituslaitosten vaatimukset, ja että alukset joissa mahdollisia poikkeamia ovat läpäisseet merellä tehtävien koeajojen vaatimukset. Wärtsilän mukaan poikkeamien vaikutus asiakkaalle on verraten vähäinen.

Vuonna 2015 Wärtsilän merimoottoreiden myynti oli 12 prosenttia yhtiön liikevaihdosta. Wärtsilän johdon arvion mukaan tällä asialla ei ole oleellista taloudellista vaikutusta yhtiölle.

Vääristely tuli ilmi Wärtsilän oma-aloitteista teettämässä sisäisessä tarkastuksessa, joka koski maailmanlaajuista testausprosesseja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat