Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimus: Naisjohtajat parantavat yritysten kannattavuutta

Talous
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Tutkimus antoi vahvan näytön siitä, että naisten riittävä osuus ylimmässä johdossa parantaa kannattavuutta.
Tutkimus antoi vahvan näytön siitä, että naisten riittävä osuus ylimmässä johdossa parantaa kannattavuutta. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Yritykset, joiden johtajista vähintään 30 prosenttia on naisia, voivat lisätä kannattavuuttaan jopa kuusi prosenttiyksikköä verrattuna yrityksiin, joissa ei ole naisia johdossa.

Näin kertoo tuore tutkimus, jossa on analysoitu 21 980 kansainvälistä listattua yhtiötä 91 maassa. Tutkimuksen ovat teettäneet globaalisti toimiva tilintarkastuskonsultti EY sekä amerikkalainen ajatushautomo The Peterson Institute for International Economics.

Tutkimuksen mukaan lähes joka kolmannessa yrityksessä ei ole yhtään naista ylimmässä johdossa tai hallituksessa. Peräti 60 prosentissa yrityksissä naisia ei ole lainkaan hallituksessa. Alle viidessä prosentissa yrityksistä toimitusjohtaja on nainen.

Tutkimus antoi vahvan näytön siitä, että naisten riittävä osuus ylimmässä johdossa parantaa kannattavuutta. Naispuolisten toimitusjohtajien ja kannattavuuden välille sen sijaan ei löytynyt vastaavaa yhteyttä.

Naisten hallituspaikkojen määrässä edelläkävijä on Norja, jossa on asetettu 40 prosentin kiintiö naisille. Viime vuosina naisten määrä yritysjohdossa on kasvanut eniten Bulgariassa, Latviassa, Filippiineillä, Sloveniassa ja Romaniassa.

Suomi on maailman tilastossa neljäntenä. Suomalaisyritysten hallituksissa naisia on 23 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat