Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Danske Bankin Mobile Paylla voi pian maksaa myös kaupassa

Mobile Payn kokeilukäyttö maksamisessa alkaa kevään aikana.

Talous
 
Mobile Pay -sovelluksella voi siirtää pieniä summia rahaa käyttäjältä toiselle pelkällä puhelinnumerolla.
Mobile Pay -sovelluksella voi siirtää pieniä summia rahaa käyttäjältä toiselle pelkällä puhelinnumerolla.

Danske Bank aloittaa kevään aikana Mobile Pay -maksusovelluksen käytön verkkokaupoissa ja vähittäiskaupoissa Suomessa. Mobile Payllä voi tällä hetkellä siirtää pieniä summia rahaa käyttäjältä toiselle pelkällä puhelinnumerolla.

Maksu kirjautuu lähettäjän korttimaksuksi ja vastaanottaja saa sen suoraan tililleen.

Tanskassa Mobile Paylla on voinut maksaa myös kaupoissa ja kahviloissa jo pitkään. Keväällä maksaminen alkaa kokeiluluonteisesti myös Suomessa.

Mobile Pay -maksaminen ei onnistu suoraan nykyisillä kassoilla, vaan edellyttää kauppiaalta erillisen tunnistimen hankkimista. Se tunnistaa maksajan matkapuhelimen kautta joka lähimaksusirun, Bluetooth-yhteyden tai QR-koodin kautta. Laite tunnistaa automaattisesti, mikä teknologia puhelimesta löytyy.

Danske Bank ei vielä kerro kokeilun yhteistyökumppaneita.

”Tanskassa sovelluksen aktiivisia käyttäjiä on noin kaksi miljoonaa ja sillä voi maksaa jo 20 000 kaupassa”, johtaja Kenneth Kaarnimo Danske Bankista sanoo.

Vaatimus erillisen päätteen hankkimisesta varmasti hidastaa järjestelmän käyttöönottoa kaupoissa. Olemassa olevien lähimaksupäätteiden varaan järjestelmää ei silti ole haluttu rakentaa, koska Apple ei luovuta puhelintensa lähimaksuominaisuutta muiden palveluntarjoajien sovellusten käyttöön.

Suomessa Mobile Payn on ladannut noin 270 000 ihmistä, joista puolet käyttää sovellusta Kaarnimon mukaan aktiivisesti.

Mobile Payta on jatkossa mahdollista käyttää maksamiseen myös verkkokaupoissa. Tunnistautuminen onnistuu joko pin-koodilla tai sormenjäljellä eli se on huomattavasti yksinkertaisempaa kuin pankkien verkkomaksun käyttäminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat