Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oulu päihitti muut Pohjoismaiden kaupunkialueet – kahdessa vuosikymmenessä väkiluku kasvoi liki 40 prosenttia

Oulu kärsii yhä työttömyydestä, mutta työvoimaa saapuu alueelle koko ajan enemmän

Talous
 
Vesa Ranta
Oulun keskustassa tepastelee vuosi vuodelta enemmän ihmisiä. Oulu on ollut kahden viime vuosikymmenen aikana nopeiten kasvava Pohjoismaiden kaupunkialue.
Oulun keskustassa tepastelee vuosi vuodelta enemmän ihmisiä. Oulu on ollut kahden viime vuosikymmenen aikana nopeiten kasvava Pohjoismaiden kaupunkialue. Kuva: Vesa Ranta

Oulu on Pohjoismaiden vetovoimaisimpia kaupunkialueita, vaikka Nokian puhelinbisneksen romahdus riepottelikin kaupunkia kipeästi vuosikymmenen alkupuoliskolla.

Oulun väestö on kasvanut nopeampaa tahtia kuin missään muussa Pohjoismaisessa kaupunkikeskuksessa, selviää tutkimuslaitos Nordregion vuoden 2016 raportista.

Oulun väestö kasvoi vuosina 1995–2015 peräti 37,5 prosenttia, kun esimerkiksi Helsingin metropolialueella kasvua kertyi 25,3 prosenttia.

Väestökasvua mitattiin kaupunkialueittain eli kuntaliitokset eivät vaikuta lukuihin. Esimerkiksi Helsingin kohdalla kasvulukemat koskevat koko pääkaupunkiseutua.

Oulun kasvu on jatkunut tauotta koko 20 vuoden mittausjakson jakson ajan. Edes Nokian ongelmat eivät taittaneet kasvua, vaan Oulun seudun asukasluku paisui reilulla seitsemällä prosentilla 250 400 asukkaaseen vuosina 2010–2015.

”Poikkeuksellisen korkeasti koulutettu ja nuori väestömme sekä innovatiivinen, yrittäjähenkinen asenne ovat vieneet kehitystä nopeasti eteenpäin. Alueeseen tehtyjen investointien määrä kertoo uskosta tulevaisuuteen”, toteaa Business Oulun johtaja Juha Ala-Mursula tiedotteessa.

Business Oulu on kaupungin liikelaitos, joka on panostanut viime vuosina etenkin kansainväliseen markkinointiin. Oulussa on myös pidetty huolta siitä, että pohjoisesta kaupungista on hyvät lentoyhteydet naapurimaihin ja muualle Suomeen.

Business Oulun mukaan Ouluun on tulossa lähivuosina suuria investointeja. Esimerkiksi viime vuonna valmistunut pysäköintiluolasto mahdollistaa 300–400 miljoonan euron investoinnit kaupungin keskustaan. Niistä kauppakeskus Valkea valmistuu jo huhtikuussa 2016, ja toinen kauppakeskus on jo tulossa.

Lisäksi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on päättänyt investoida 500 miljoonaa euroa Oulun yliopistollisen sairaalan kehittämiseen vuoteen 2030 mennessä.

Työpaikkoja Oulun seudulla tarvitaan edelleen kipeästi. Työttömyysaste oli vuoden alussa ely-keskuksen mukaan noin 16 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat