Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Säätiöt säilyttivät valta-asemansa Stockmannissa – Hartwallin esitys yhdestä osakesarjasta kaatui

Suomenruotsalaiset säätiöt linnoittautuivat Hartwall Capitalia ja työeläkeyhtiö Varmaa vastaan.

Talous
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Stockmannin hallituksen puheenjohtaja Kaj-Gustaf Bergh (vas.) ja toimitusjohtaja Per Thelin kauppakonserni Stockmannin yhtiökokouksessa Helsingin Finlandia-talossa tiistaina.
Stockmannin hallituksen puheenjohtaja Kaj-Gustaf Bergh (vas.) ja toimitusjohtaja Per Thelin kauppakonserni Stockmannin yhtiökokouksessa Helsingin Finlandia-talossa tiistaina. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Suomenruotsalaiset säätiöt pitävät edelleenkin valtaa tavarataloyhtiö Stockmannissa kahden osakesarjan turvin.

Tiistaina pidetyssä yhtiökokouksessa äänestettiin Hartwall Capitalin ehdotuksesta, että osakkeiden jako A- ja B-sarjoihin lopetettaisiin ja siirryttäisiin yhteen osakesarjaan, jossa kullakin osakkeella olisi aina vain yksi ääni yhtiökokouksissa.

Ehdotus ei saanut riittävää kannatusta, koska se olisi tarvinnut taakseen kaksi kolmasosaa sekä paikalla olleista äänistä että osakkeista.

Hartwall Capitalin lisäksi yhteen sarjaan siirtymistä kannatti puheenvuorossa ennen äänestystä Stockmannin neljänneksi suurin omistaja työeläkeyhtiö Varma.

Nykyisen yhtiöjärjestyksen mukaan A-sarjan osakkeilla on kymmenen ääntä. A-osakkeita omistavat runsaasti muun muassa Föreningen Konstsamfundet ja Svenska Litteratursällskapet, joilla kummallakin on äänistä hallussaan noin 15 prosenttia.

Hartwall Capitalin tytäryhtiöllä on äänistä vain runsaat kymmenen prosenttia, vaikka sillä on lukumääräisesti eniten osakkeita omistuksessaan.

Hartwall Capitalin toimitusjohtaja Eeva Ahdekivi perusteli esitystä sillä, että monet suuret sijoittajat karttavat kahden sarjan osakkeita ja siirtymällä yhteen sarjaan osake voitaisiin saada nousuun.

Vaikeuksiin ajautuneen Stockmannin osake on romahtanut muutamassa vuodessa.

Konstsamfundetin toimitusjohtaja Kaj-Gustaf Bergh sanoi, että osakkeen arvon määrää taloudellinen tulos. Hän uskoi Stockmannin olevan nyt tiellä kohti tervehtymistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat