Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi alkaa tutkia Nokian Renkaita

Keskusrikospoliisista sanotaan, että päätöstä esitutkinnasta ei ole tehty. HS:n tietojen mukaan esitutkinta tullaan kuitenkin aloittamaan. Helsingin poliisi ei kommentoi asiaa.

Talous
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Nokian Renkaiden sisäinen tutkinta rengasvilpistä alkoi lokakuussa.
Nokian Renkaiden sisäinen tutkinta rengasvilpistä alkoi lokakuussa. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Helsingin Sanomien tietojen mukaan poliisi aloittaa esitutkinnan Nokian Renkaiden rengasvilppiin liittyvästä toiminnasta.

Tutkinta kohdistuu todennäköisesti yhtiön sisäpiiriläisten optiomyynteihin, jotka tapahtuivat ennen kuin rengasvilpistä kerrottiin pörssitiedotteella.

Lisäksi tutkinnassa saatetaan selvittää mahdollista tiedottamisrikosta eli pörssitiedotteen liian myöhäistä julkistamista.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko tutkinta keskusrikospoliisin vai Helsingin poliisin vastuulla. On myös mahdollista, että tutkinta on yhteinen.

Toistaiseksi ei ole myöskään tiedossa, rajataanko tutkinta nykyisiin sisäpiiriläisiin vai ulottuuko se myös yhtiön entisiin johtajiin tai entisiin hallituksen jäseniin.

Keskusrikospoliisista sanotaan, että päätöstä esitutkinnan aloittamisesta ei ole tehty. Helsingin poliisi ei kommentoi asiaa. Nokian Renkaat ilmoitti, että poliisi ei ole ollut yhteydessä yhtiöön.

”Mikäli asia tulee ajankohtaiseksi, niin tiedotamme asiasta. Yhtiön käsityksen mukaan yhtiön johto on noudattanut sääntöjä ja ohjeita. Yhtiö tekee tarvittaessa yhteistyötä viranomaisten kanssa”, Nokian Renkaista kerrotaan.

Yhtiön entinen toimitusjohtaja Kim Gran kertoo sähköpostitse, ettei tiedä mitä mahdollinen esitutkinta koskee.

”En ole ollut Nokian Renkaiden sisäpiiriläinen kevään 2015 yhtiökokouksen jälkeen, jolloin jäin pois hallituksesta.”

Gran on aiemmin kiistänyt rikosepäilyt. Myös Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Ari Lehtoranta on kiistänyt, että yhtiön nykyinen johto olisi syyllistynyt mahdollisiin rikoksiin.

Syyttömyysolettaman mukaan rikoksesta epäiltyä on kohdeltava esitutkinnassa syyttömänä.

Yhtiön sisäpiiri myi 600 000 euron arvosta optioita viime vuoden lopulla sen jälkeen, kun rengasvilppi oli tullut johdon tietoon ja kuukausia ennen kuin siitä kerrottiin julkisuuteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat