Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nordean talousennuste Suomesta: ”Toivoton tapaus”

Yhteiskuntasopimus on jäämässä torsoksi, ja sisäiseen devalvaatioon kykenemätön Suomi jää euroalueen kyydistä, pohjoismainen finanssikonserni toteaa.

Talous
 
Mika Ranta / HS
Konttien purkua Vuosaaren satamassa.
Konttien purkua Vuosaaren satamassa. Kuva: Mika Ranta / HS

Finanssikonserni Nordean tuoreen talousennusteen mukaan Suomen olisi eurojäsenenä pystyttävä sisäiseen devalvaatioon eli kustannusten alentamiseen, mutta poliittisen päätöksenteon jähmeyden takia se onnistuu ”liian hitaasti ja ja liian vähän, joten talous jää tulevaisuudessakin jälkeen euroalueen kehityksestä”.

”Yhteiskuntasopimus on jäämässä torsoksi. Siitä on turha odottaa viennin parantajaa tai luottamuksen palauttajaa ennusteajanjaksolla. Euroeroakaan ei kannata haikailla, koska pitkä eroprosessi toisi suunnatonta epävarmuutta. Parempi vaihtoehto on jatkaa uudistuksia eurojäsenenä vaikeuksista huolimatta”, pääekonomisti Aki Kangasharju toteaa Nordean tiedotteessa.

Nordean ennusteen mukaan talouskasvu jää tänä vuonna viime vuoden tasolle puoleen prosenttiin ja ensi vuonna alle prosenttiin.

”Nämäkin luvut ovat liian optimistia, jos yhteiskuntasopimuksesta vetäydytään tai päädytään laajamittaiseen lakkoaaltoon”, Nordea arvioi tiedotteessa.

Kansainvälisen kasvun Nordea ennustaa jäävän viime vuoden tasolle. Euroalue, Kiina ja Yhdysvallat kasvavat Nordean mukaan viime vuotta hitaammin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat