Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Standard & Poor’s piti Suomen luottoluokituksen ennallaan

Suomella on kahdelta luokittajalta toiseksi korkein ja yhdeltä luokittajalta korkein mahdollinen luottoluokitus kansantalouden vaikeuksista huolimatta.

Talous
 

Luottoluokitusyhtiö Standard & Poor’s (S&P) pitää Suomen luottoluokituksen ennallaan. Suomen valtion pitkäaikaisen velan luottoluokka on AA+ eli toiseksi paras mahdollinen luokka.

Luokituksen näkymät ovat S&P:n mukaan negatiiviset.

Suomen valtionlainoilla on luokitus kolmelta luottoluokitusyritykseltä. Luokittajat arvioivat Suomen valtion kykyä selvitä velkojensa maksusta.

Luottoluokittaja Fitch laski Suomen luottoluokituksen viime viikolla toiseksi parhaaseen AA+-luokkaan, mutta Fitch pitää luokituksen näkymiä vakaina.

S&P laski Suomen luokituksen kolmesta A:sta AA+-luokkaan jo lokakuussa 2014.

Moody’s on pitänyt valtion yhä parhaassa Aaa-luokassa, mutta näkymät ovat sen mukaan negatiiviset.

Poliitikot ovat jo vuosia varoitelleet, että Suomen luottoluokitukset laskevat, ellei talouden tervehdyttämiseksi ryhdytä toimiin.

Luottoluokitusten putoaminen toiseksi parhaaseen luokkaan aiemmasta kolmen A:n tasosta ei ole käytännössä heijastunut Suomen valtion maksamiin lainakorkoihin.

Vain muutamalla maailman maalla on enää korkein mahdollinen luokitus kaikilta luottoluokittajilta. Kolmen A:n maihin kuuluvat muun muassa Australia, Kanada, Tanska, Ruotsi, Saksa ja Luxemburg.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat