Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stig Gustavsonille syyte avustuspetoksesta

Konecranesin hallituksen puheenjohtajapitää syytettä perusteettomana.

Talous
 

Nostolaitteita valmistava Konecranes ilmoitti perjantaina, että sen hallituksen puheenjohtajaa, vuorineuvos Stig Gustavsonia vastaan on nostettu syyte törkeästä avustuspetoksesta. Syyte koskee Industry Park East Management -yhtiön toiminnassa havaittuja epäselvyyksiä.

Konecranesin tiedotteen mukaan Gustavson kertoo asian liittyvän hänen asemaansa sittemmin taloudellisiin vaikeuksiin ajautuneen yrityspuistoyhtiön hallituksen puheenjohtajana vuosina 2011–2012.

Yrityspuistohankkeen tarkoituksena oli auttaa pieniä ja keskikokoisia suomalaisia yrityksiä hankkimaan markkina-asema Venäjällä. Konecranesin mukaan Gustavson pitää syytettä perusteettomana ja vaatii sen hylkäämistä aikanaan käynnistyvässä oikeudenkäynnissä

Syyttömyysolettaman mukaan rikoksesta epäilty on syytön, kunnes tuomioistuin hänet mahdollisesti epäillystä rikoksesta tuomitsee.

Avustuspetoksesta voidaan tuomita, jos antaa avustuksesta päättävälle väärän tiedon seikasta, joka on omiaan olennaisesti vaikuttamaan avustuksen saantiin, määrään tai ehtoihin tai salaa sellaisen seikan.

Rikoksen tunnusmerkistön täyttää myös, jos jättää ilmoittamatta sellaisesta avustuksen saantiin, määrään tai ehtoihin olennaisesti vaikuttavasta olosuhteiden muutoksesta, josta myöntämispäätöksen yhteydessä tai muuten on erityisesti velvoitettu ilmoittamaan.

Jos avustuspetoksella tavoitellaan huomattavaa taloudellista hyötyä ja se on kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksen tekijä tuomitaan törkeästä avustuspetoksesta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat