Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolustusvoimat tilaa perävaunuja Patrialta

Puolet 20 tela-ajoneuvon perävaunuerästä valmistetaan Kroatiassa.

Talous
 

Puolustusvoimat tilaa 20 tela-ajoneuvojen perävaunua puolustuvälineyhtiö Patrialta.

Puolet vaunuista rakennetaan Suomessa ja puolet ulkomailla. Liiketoimintajohtaja Mika Kari Patriasta sanoo, että ulkomaista valmistajaa ei vielä ole päätetty, mutta se on todennäköisesti kroatialainen.

Patrialla on Kroatiassa vastakauppavelvoitteita ja perävaunujen hankintaa käytetään niiden purkamiseen.

Kauppaan sisältyy optio 130 perävaunusta. Kaupan hinta on arvonlisäveroineen 1,8 miljoonaa euroa. Puolustusvoimat valitsi valmistajan tarjouskilpailun perusteella. Patrian tarjous oli halvin.

Perävaunuista käytiin hankintalain mukainen avoin tarjouskilpailu. Tavaroiden valmistusmaalla ei ollut vaikutusta valmistajan valintaan.

Myöskään tarjoajan taloudellinen tilanne ei vaikuttanut valintaan. Vaunut valmistavan Patria Land Systemsin liikevaihto on viime vuosina romahtanut ja yhtiö on ollut tappiollinen.

Lain mukaan tavaraerän ostaja voi esittää tarjoajien rahoituksellista ja taloudellista tilannetta koskevia vaatimuksia.

Peräkärryhankinnassa hankinnan arvo ja tekninen vaativuus olivat kohtalaisen pieniä, joten Puolustusvoimat ei edellyttänyt seikkaperäisiä selvityksiä tarjoajien taloudellisesta tilanteesta. Koska selvityksiä ei edellytetty, yksittäisen tarjoajan taloudellista tilaa ei voitu tutkia.

Liiketoimintajohtaja Kari sanoo, että Land Systemsin tulos on ollut huono, mutta sen tarkastelu yksin antaa väärän kuvan yhtiön tilanteesta.Land-liiketoiminta koostuu kahdesta yhtiöstä, Land Systemsistä ja Land Servicestä. Jälkimmäisenkin liikevaihto on vähentynyt.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat