Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen Pankki tulouttaa valtiolle 98 miljoonaa euroa

Tuottoja pankki saa esimerkiksi sijoittamalla valuuttaa. Setelistöstä Suomen pankki saa korkoja.

Talous
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Suomen pankin pääkonttori Helsingissä maaliskuussa 2014.
Suomen pankin pääkonttori Helsingissä maaliskuussa 2014. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Pankkivaltuusto on vahvistanut Suomen Pankin tilinpäätöksen vuodelta 2015 ja päättänyt, että pankki tulouttaa valtiolle 98 miljoonaa euroa. Edellisenä vuonna Suomen Pankki tuloutti valtiolle 137,5 miljoonaa euroa.

Tilikauden 2015 tulos varausten jälkeen oli 146 miljoonaa euroa. Vuonna 2014 tulos varausten jälkeen oli 150 miljoonaa euroa. Suomen Pankki kartutti yleis- ja reaaliarvovarausta 100 miljoonalla eurolla.

Varauksilla varmistetaan pankin toimintakyky kaikissa oloissa ja varaudutaan valuuttakurssi-, korko- ja luottoriskeihin. Riskien kattamiseksi tehtyjä varauksia on yhteensä 3,7 miljardia euroa.

”Riittävien riskipuskureiden avulla Suomen Pankki varmistaa toimintansa vaihtelevissakin rahoitusoloissa. Samalla voidaan huolehtia pankin kyvystä noudattaa vakaata voitonjakoa tulevaisuudessakin”, sanoo johtokunnan varapuheenjohtaja Pentti Hakkarainen tiedotteessa.

Suomen Pankin tuotot koostuvat pääasiassa setelistön ja rahapolitiikan erien korkotuotoista sekä valuuttavarannon ja muun oman rahoitusvarallisuuden sijoitustuotoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat