Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Sisältö ei ole ilmaista” – Ranskan mediatalot vetosivat mainonnanesto-ohjelmistojen käyttäjiin

Talous
 
Kuvakaappaus
Urheilulehti L’Équipe esti mainonnanesto-ohjelmiston käyttäjiä pääsemästä verkkosivuilleen maanantaina.
Urheilulehti L’Équipe esti mainonnanesto-ohjelmiston käyttäjiä pääsemästä verkkosivuilleen maanantaina. Kuva: Kuvakaappaus

Ranskalaiset mediatalot kävivät maanantaina taistoon mainonnanesto-ohjelmistoja vastaan.

Ranskassa noin kolmasosa internetin käyttäjistä käyttää uutistoimisto AFP:n mukaan ohjelmistoja, jotka siivoavat mainonnan verkkosivustoilta käyttäjän näkyvistä. Mediayhtiöille se tietää tärkeän tulovirran menettämistä, koska mainostajat eivät halua maksaa mainoksista, joita käyttäjät eivät käytännössä näe.

Osa medioista pyysi käyttäjiä poistamaan esto-ohjelmiston käytöstä. Le Monde -sanomalehden sivustolla esto-ohjelmiston käyttäjien eteen ilmestyi päätoimittajan kirjoittama viesti, jossa käyttäjiä pyydettiin poistamaan ohjelmisto käytöstä.

”Meidän pitää voida saada mainostuloja, jotta 400 toimittajaamme voi tuottaa teille korkealaatuisia, luotettavia ja monipuolisia uutisia joka päivä”, vastaava päätoimittaja Jérôme Fenoglio kirjoitti.

Mainnonnanesto-ohjelmistoa käyttävien lukijoiden pääsyä Le Monden verkkosivuille ei kuitenkaan estetty, vaikka nämä eivät noudattaneet päätoimittajan toivetta. Urheilulehti L’Équipe ja Le Parisien sen sijaan estivät AFP:n mukaan esto-ohjelmien käyttäjien pääsyn sivustoilleen kokonaan.

Tempaukseen osallistui niin radion, television kuin painetun median nettisivustoja. Myös musiikin suoratoistopalvelu Deezer oli mukana. Tempauksen organisoi verkossa toimivia yrityksiä edustava Geste-järjestö.

Järjestön mukaan toimilla haluttiin muistuttaa käyttäjiä siitä, että ”sisältö ja palvelut eivät ole ilmaisia ja mainonta on medialle korvaamaton tulonlähde”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat