Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi OP antaa asiakkailleen 99 euroa ja joutuuko siitä maksamaan veroa?

Helsinkiläisasiakkaille lahjoitetaan osuuspääomaa.

Talous
 
Laura Oja / HS
Helsingin OP lahjoittaa nykyisille bonusasiakkaille 100 euron jäsenosuudesta 99 euroa.
Helsingin OP lahjoittaa nykyisille bonusasiakkaille 100 euron jäsenosuudesta 99 euroa. Kuva: Laura Oja / HS

OP-ryhmä päätti runsaat kaksi vuotta sitten ostaa Pohjola-pankin ulos pörssistä ja ryhtyä puhtaasti osuustoiminnalliseksi finanssiryhmäksi.

Ryhmässä oli tämänkin jälkeen vielä yksi kauneusvirhe: Helsingin OP, joka oli ryhmän keskusosuuskunnan omistama osakeyhtiö. Se ei nimestään huolimatta ollut osuuspankki.

OP-ryhmässä päätettiin, että tähän pitää tulla muutos. Se toteutettiin niin, että ryhmä lahjoittaa nykyisille bonusasiakkaille 100 euron jäsenosuudesta 99 euroa. Asiakas saa siis yhden euron sijoituksella 100 euron arvoisen jäsenyyden. Suurin osa asiakkaista on jo tarjoukseen tarttunut.

Mihin pankki oikein pyrkii, liiketoiminta-alueen johtaja Jussi Huttunen OP-ryhmästä?

”Ryhmässä päätettiin, että pääkaupunkiseudullekin pitää saada osuuspankki, jotta kaikkia vähittäisasiakkaita palvellaan osuuspankkimuotoisesti. Uusi OP Helsinki aloittaa toiminnan huhtikuun alussa.”

Mistä jaettu raha on peräisin?

”Helsingin OP:n nykyisiltä omistajilta eli OP-ryhmästä. Viime kädessä se tulee siis kaikilta osuuspankkien omistaja-asiakkailta. Yhteensä Helsingin OP:n uusille omistajille lahjoitetaan arviolta noin 16–17 miljoonaa euroa, jolla he saavat runsaan kolmasosan omistusosuuden pankista. ”

Mitä omistajaksi ryhtymisestä hyötyy?

”Asiakasomistaja saa OP-ryhmän parhaat edut. Omistajuus antaa myös oikeuden vaikuttaa pankin hallintoon. Jos päättäisi luopua omistajuudesta, osuuden saa takaisin seuraavan tilikauden päättymisen jälkeen.”

Kuka voi saada 99 euron lahjan?

”Kaikki, jotka ovat maaliskuun loppuun mennessä Helsingin OP:n bonusasiakkaita. Se edellyttää 5 000 euron asiointia. Tarjous on voimassa toukokuun puoliväliin asti. Sen jälkeenkin kaikki ovat tervetulleita omistaja-asiakkaiksi, mutta 100 euron osuuden joutuu maksamaan kokonaan itse.”

Meneekö lahjasta veroa?

”Verottajan ennakkopäätöksen mukaan siitä peritään pääomatulovero [30 prosenttia alle 30 000 euron tuloista]. Olemme valittaneet päätöksestä, mutta käsittely vie aikansa.”

Velvoittaako omistaja-asiakkuus jotenkin?

”Ei velvoita, eikä siitä seuraa mitään vastuuta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat