Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rakennusratkaisuja kehittänyt yhtiö pörssiin

Lehto-yhtiöt tekee asuntoja moduuleista ja kasvaa etenkin pääkaupunkiseudulla. Torstaina listautuu myös Suomen Hoivatilat.

Talous
 
Sirpa Räihä / HS
Lehto groupin toimitusjohtaja Hannu Lehto (vas.) ja hallituksen puheenjohtaja Pertti Huuskonen uskovat innovaatioihin rakennusalalla.
Lehto groupin toimitusjohtaja Hannu Lehto (vas.) ja hallituksen puheenjohtaja Pertti Huuskonen uskovat innovaatioihin rakennusalalla. Kuva: Sirpa Räihä / HS
Fakta

Tänään listautuu Suomen Hoivatilat

 Perustettiin muutama vuosi sitten Oulunsalossa.

 Omistaa ja vuokraa hoiva- ja päiväkoteja eri paikkakunnilla. Rakennuttaa myös palvelukortteleita.

 Osakeannissa kerätyt varat on tarkoitus käyttää kehityshankkeisiin. Sote-uudistus houkuttelee uusien kiinteistöjen rakennuttamiseen, jos käyttöön otetaan palveluseteli.

Kiinteistöalan konkarilla Pertti Huuskosella on aina hymy herkässä, mutta nyt suu leviää tavanomaistakin leveämmäksi.

Mies tekee historiaa tällä viikolla. Kaksi yhtiötä, joiden hallituksen puheenjohtaja hän on, listautuu pörssiin.

”Rakennusalalla innovatiivisuudesta tunnettu Lehto Group ilmoitti listautumisestaan Helsingin pörssin päälistalle tiistaina. Torstaina on vuorossa hoivakoteja rakennuttava ja vuokraava oululainen Suomen Hoivatilat Oy, joka järjesti jo annin maaliskuun alussa. Anti ylimerkittiin ja keskeytettiin.

Pitkän uran Technopolis Oy:n toimitusjohtajana tehnyt Huuskonen kuvaa Pohjois-Pohjanmaalta etelään ja Ruotsiin ponnistavaa Lehto Groupia rakennusalan high tech -yritykseksi.

Yritys on uudistanut rakentamista siirtämällä painopisteen työmaalta tehtaisiin, joissa valmistetaan esimerkiksi keittiö- ja kylpyhuonemoduulit sekä talotekniikkakeskukset.

Osakeannissa yhtiö kerää pääomaa uuden tuotantolaitoksen rakentamiseen Oululaisiin Oulun eteläpuolelle.

Miksi juuri Oulaisiin?

”Siellä on saatavissa hyviä työntekijöitä, jotka lukevat Maaseudun Tulevaisuutta eivätkä rakennusalan työehtosopimusta”, Huuskonen heittää.

Lehto Groupin rakennushankkeissa ei tarvita sähkö- eikä kalusteasentajia putkimiehistä puhumattakaan. Moduulit loksautetaan paikoilleen työmaalla rakennettuun kerrostalon runkoon. Sitä suojaa huonoilta säiltä suurkattoelementti, joka tuodaan Helsingin seudulle yhtiön Humppilan tehtaalta runsaan sadan kilometrin päästä.

”Moduulin kuljetus kannattaa, koska se maksaa vain 100 euroa”, huomauttaa Lehto groupin toimitusjohtaja ja suurin omistaja Hannu Lehto.

Lehto on kasvattanut ripeästi yrityksestään rakennusalan kannattavimman. Viime vuonna liikevaihto kasvoi yli 60 prosenttia 275 miljoonaan euroon. Liikevoitto kasvoi peräti 365 prosenttia 27,2 miljoonaan euroon. Voittoprosentti nousi 9,9:ään.

Liikevaihdosta on 40 prosenttia toimitilojen sekä saman verran asuntojen ja hoivatilojen rakentamista. Noin neljännes koostuu korjausrakentamisesta.

”Tähtäimessä on lisätä kerros- ja rivitalojen rakentamista pääkaupunkiseudulla. Pystymme kilpailemaan neliöhinnalla, joka on keskimäärin kymmenen prosenttia alempi kuin alalla yleensä”, Lehto kertoo.

”Pelastamme hesalaiset sinkut omistusasuntoihin!” Huuskonen lisää.

Sitä ennen, ensi elo–syyskuussa, yritys alkaa toteuttaa Cityconin 300 miljoonan urakkaa Espoonlahden kauppakeskuksesta ja asunnoista.

Oikaisu 30.3. kello 10.15: Lehto Group ilmoitti listautumisestaan Helsingin pörssin päälistalle eikä First North Finland -markkinapaikalle. Suomen Hoivatilat Oy ei ilmoittanut listautuvansa pörssiin keskiviikkona, vaan torstaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat