Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

OP-ryhmä välittäjäksi EU:n investointiohjelmaan – hakee lupaavia pk-yrityksiä Suomesta ja Baltiasta

Lainaa saa tavallista halvemmalla, koska Euroopan investointipankki hoitaa puolet takausvastuusta.

Talous
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen.
OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Pankkiryhmittymä OP menee mukaan Euroopan unionin komission investointiohjelmaan, jossa pyritään euroopanlaajuisesti käynnistämään isoja ja pieniä julkisia ja yksityisiä investointeja.

Ohjelma pantiin liikkeelle viime vuonna komission nykyisen puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin aloitteesta. Tavoitteena on kolmen vuoden aikana saada käyntiin erilaisia investointeja EU:ssa 315 miljardin euron arvosta.

OP-ryhmä on Suomessa ensimmäinen välittäjäorganisaatio, joka etsii Suomessa ja Baltian maissa rahoitettavia yrityskohteita.

OP lainaa yritykselle normaaliin tapaan rahaa omasta taseestaan. Euroopan investointipankki EIB tulee mukaan takaamalla osan lainasta ja ottaa vastuulleen puolet tappioista mahdollisen maksukyvyttömyyden varalta. Tämän vuoksi OP pystyy myöntämään lainan yritykselle tavallista edullisemmalla korolla.

”Korko vaihtelee tapauskohtaisesti, mutta kaikki se hyöty mikä tulee EIB:n takausavun kautta, siirtyy asiakkaan hyväksi”, OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen sanoi.

OP on sitoutunut myöntämään lainoja kahden vuoden aikana enimmillään yhteensä 150 miljoonaa euroa. Yksi yritys voi saada lainaa enimmillään 7,5 miljoonaa euroa.

Karhinen sanoo, että Suomessa ei ole puutetta rahasta, mutta on yrityksiä, joilla on lupaavia hankkeita, mutta ei taloudellisia edellytyksiä normaalin pankkilainan saantiin. Solmittu ohjelma tähtää tähän yritysjoukkoon.

OP:n ohjelma ei rahoita suuria yrityksiä, vaan rajoittuu pieniin ja keskisuuriin.

OP hakee rahoituskohteita Suomen lisäksi Baltian maista. Se kilpailee virolaisen KredEx-yhtiön kanssa, joka on aiemmin solminut vastaavan sopimuksen.

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) sanoi sopimuksen julkistustilaisuudessa, että EU-rahaston käyttö ei ole Suomessa edistynyt toivotulla tavalla, koska hankkeiden omistajat ovat olleet varovaisia epävarmassa talouden tilanteessa.

”Kilpailukyvyn parantamista koskevien ratkaisujen edistyminen toivottavasti rohkaisee investoinnit liikkeelle”, Rehn sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat