Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alkoholitonta kuohuviiniä, kellon kilistelyä ja jännitystä – Helsingin pörssissä nähtiin vuoden ensimmäinen listautuminen

Logistiikkayhtiö Ahola Transport liittyi keskiviikkona pörssin kasvuyrityksille suunnatulle First North -listalle.

Talous
 
Akseli Valmunen
Ahola Transportin toimitusjohtaja Hans Ahola (vas.) soittaa kelloa Helsingin pörssissä kaupankäynnin merkiksi. Nasdaq Helsingin toimitusjohtaja Henrik Husman seuraa vierestä.
Ahola Transportin toimitusjohtaja Hans Ahola (vas.) soittaa kelloa Helsingin pörssissä kaupankäynnin merkiksi. Nasdaq Helsingin toimitusjohtaja Henrik Husman seuraa vierestä. Kuva: Akseli Valmunen

Helsingin Fabianinkadulla oli keskiviikkoaamuna jännittävät hetket, kun logistiikkayhtiö Ahola Transport listautui vuoden ensimmäisenä yhtiönä pörssin kasvuyrityksille suunnatulle First North -listalle.

Tyhjän kaupankäyntisalin yläpuolella sijaitsevaan kabinettiin on kokoontunut logistiikkayhtiön johto sekä Nasdaq Helsingin edustajia.

”Haluamme olla dynaaminen, eteenpäin katsova yritys, joka vie suomalaista logistiikkaosaamista rajojemme ulkopuolelle. Siksi tahdomme myös pörssiin”, logistiikkayhtiön toimitusjohtaja Hans Ahola sanoo tilaisuuden aluksi.

”Katsotaan, miten kauppa lähtee käyntiin.”

Kun pörssi aukeaa, Ahola pääsee soittamaan kelloa.

Kauppa ei lähde käyntiin. Noin puolen tunnin aikana Ahola Transportin osaketta ei vaihdeta kertaakaan.

Se ei perheyrittäjää haittaa. Hän katsoo isoa kuvaa.

Noin sadan miljoonan euron liikevaihtoa Pohjoismaissa, Baltiassa, Puolassa, Tšekissä ja Slovakiassa takova logistiikkayhtiö on toiminut jo kuudenkymmenen vuoden ajan.

”Pörssistä saamme toiminnallemme laatuleiman ja tarvittaessa pääomaa kasvua varten.”

Yhtiö on listautunut aikaisemmin myös Ruotsin Aktietorget-markkinapaikalle, mistä se keräsi noin kaksi miljoonaa euroa.

Nasdaq Helsingin toimitusjohtaja Henrik Husman on yhtä hymyä, koska pörssissä on tällä hetkellä vilkasta. Ahola Transportin lisäksi pörssin First North -listalle liittyy tällä viikolla Suomen Hoivatilat Oy sekä päämarkkinalle varainhoitoyhtiö Taaleri.

First North -listalla ollut it-yhtiö Siili Solutions kertoi keskiviikkona hakevansa osakkeidensa listaamista päämarkkinalle.

Myös rakennusyhtiö Lehto aikoo listautua päämarkkinalle, yhtiö kertoi tiistaina.

Yritysten listautumisinto oli 2000-luvulla pitkään aneemista, mutta viime vuosina tilanne on muuttunut. Viime vuosi oli kahdellatoista listautumisellaan paras sitten vuoden 2000.

”Uskon, että matalalla korkotasolla on keskeinen vaikutus. Se vaikuttaa positiivisesti yritysten arvostustasoihin ja korkotuotteet eivät ole sijoittajan kannalta houkuttelevia”, Husman sanoo.

”Kiristyneen pankkisääntelyn takia yritysten on myös mahdollisesti vaikeampi saada lainaa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat