Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palkansaajien tutkimuslaitoksen tuore ennuste: Talouden näkymät kirkastuvat

Palkansaajien tutkimuslaitos ennustaa 1,1 prosentin kasvua tälle vuodelle.

Talous
 

Suomen bruttokansantuote kasvaa tänä vuonna 1,1 prosenttia ja ensi vuonna 1,3 prosenttia edellisvuodesta, ennustaa Palkansaajien tutkimuslaitos.

Suomi palaa kasvu-uralle, mutta muuta maailmaa hitaammalle. EU-maiden talous kasvaa kahden prosentin vauhdilla ja maailmantalous 3,5 prosentin vauhtia.

Suomen bruttokansantuote kasvoi viime vuonna 0,5 prosenttia. Tutkimuslaitoksen mukaan luku ei ole huono, kun tavaraviennin arvo Venäjälle supistui 32 prosenttia ja julkisen kulutuksen määrä supistui 0,9 prosenttia.

Suomen viennin määrä kuitenkin kasvoi kokonaisuudessaan viime vuonna 0,8 prosenttia palveluviennin vauhdittumisen ansiosta. Tavaraviennin määrä supistui 1,4 prosenttia.

Ennusteen mukaan tavaraviennin määrä supistuu vielä tänä vuonna puolisen prosenttia. Sen sijaan palveluiden viennin määrä kasvaa edelleen 5 prosentin vauhtia.

Investoinnit kasvavat tänä vuonna 2,5 prosenttia ja ensi vuonna 3,2 prosenttia. Rakennusinvestoinnit kasvavat vauhdikkaimmin ja kasvu jatkuu vuonna 2017.

Suomen Pankin joulukuussa tekemän ennusteen mukaan Suomen bruttokansantuote kasvaa 0,7 prosenttia tänä vuonna 2016 ja 1,0 prosenttia vuonna 2017.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat