Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Julkisen sektorin velka kasvoi edelleen ja ylitti ensimmäistä kertaa 60 prosentin viitearvon

Talous
 

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan julkisyhteisöjen bruttovelka nousi viime vuonna 63,1 prosenttiin suhteessa bruttokansantuotteeseen. Velka ylitti ensimmäistä kertaa 60 prosentin viitearvon, jonka ylittämistä Suomi on yrittänyt välttää.

Velkaantumiskäyrä on osoittanut koilliseen vuodesta 2008 lähtien. Hallituksen tavoite on vuoteen 2019 mennessä kääntää velkaantuminen suhteessa bruttokansantuotteeseen laskuun. Velaksi eläminen pitäisi hallitusohjelman mukaan saada loppumaan vuonna 2021.

Julkisyhteisöjen alijäämä oli viime vuonna 2,7 prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen. Alijäämä pieneni vuodesta 2014 ja alitti EU:n vakaus- ja kasvusopimuksen mukaisen viitearvon, joka on kolme prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen.

Julkisyhteisöjen alijäämä oli 5,7 miljardia euroa vuonna 2015. Alijäämällä tarkoitetaan kansantalouden kokonaistulojen ja kokonaismenojen erotusta. Vuoteen 2014 verrattuna julkisyhteisöjen rahoitusasema parani 850 miljoona euroa.

Julkisyhteisöillä tarkoitetaan valtionhallintoa, kuntasektoria ja sosiaalirahastoja.

Julkisyhteisöjen bruttovelka oli 130,7 miljardia euroa vuoden 2015 lopussa. Velka kasvoi 9,0 miljardia euroa vuonna 2015, josta valtionhallinnon osuus oli 7,2 miljardia euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat