Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinalaisyhtiö haluaa ostaa piikiekkoyhtiö Okmeticin – yhtiön hallitus suosittaa omistajille myyntiä

Okmetic on kansainvälisesti tunnettu piikiekkovalmistaja, jolla on tehdas Vantaalla.

Talous
 

Kiinalainen puolijohdeyhtiö National Silicon Industry Group haluaa ostaa suomalaisen pörssiyhtiön Okmeticin koko osakekannan. Okmeticin hallitus suosittaa omistajilleen tarjouksen hyväksymistä.

Yhtiöt ovat allekirjoittaneet yhdistymissopimuksen, jonka mukaan NSIG tekee vapaaehtoisen julkisen ostotarjouksen kaikista Okmeticin osakkeista ja optio-oikeuksista.

Kiinalaisyhtiö tarjoaa 9,20 euroa käteisenä jokaisesta osakkeesta. Lisäksi on sovittu, että Okmeticin hallitus ehdottaa enintään 0,65 euron osinkoa osaketta kohti yhtiökokouksessa. Osinko ei vähennä osakkeista tarjottavaa vastiketta.

Tarjottava vastike yhdessä ehdotetun 0,65 euron osakekohtaisen osingon kanssa on 29,6 prosenttia korkeampi kuin Okmeticin osakkeiden päätöskurssi Helsingin pörssissä torstaina.

Joukko suurimpia osakkeenomistajia on sitoutunut hyväksymään tarjouksen. Näitä ovat Accendo Capital, eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Ingman Finance, Mandatum Life Henkivakuutusosakeyhtiö ja vakuutusyhtiö Kaleva. Mukana ovat myös Okmeticin hallituksen ja johtoryhmän jäsenet. Näiden edustamat osakkeet edustavat yhteensä 29,9 prosenttia kaikista osakkeista.

NSIG on teollisuuden holdingyhtiö, joka keskittyy puolijohdelaitteisiin ja materiaaleihin.

Yhtiö kertoo, että sen tavoitteena on kasvaa kansainvälisesti merkittäväksi toimijaksi puolijohdealalle sekä kotimaisin sijoituksin että yrityskaupoin muualla maailmassa.

Okmetic on suuri piikiekkojen valmistaja maailmanlaajuisesti. Sen piikiekkoja käytetään antureiden sekä puolijohteiden ja analogiapiirien valmistukseen.

Sen pääkonttori ja tehdas sijaitsevat Vantaalla. Sopimusvalmistusta sillä on Kiinassa ja Japanissa. Okmetic myi maaliskuun lopussa Yhdysvalloissa sijaitsevan tehtaansa.

NSIG kertoo tukevansa vahvasti Okmeticin kasvua ja Vantaan tehtaan toimintaa. Okmeticin nykyinen johto ja työntekijät jatkavat nykyisillä työsuhde-ehdoilla.

Okmeticin hallituksen puheenjohtaja Jan Lång suosittaa tarjouksen hyväksymistä.

"Arviomme mukaan tarjous on edullisempi omistajillemme kuin Okmeticin jatkaminen itsenäisenä tai verrattuna muihin strategisiin vaihtoehtoihin", Lång sanoo.

Okmetic kuuluu Helsingin pörssin pienten yhtiöiden listalle. Sen markkina-arvo oli torstaina 131 miljoonaa euroa. Markkina-arvo saadaan, kun osakkeiden lukumäärä kerrotaan osakekohtaisella hinnalla.

Tiedon tultua ilmi perjantaina Okmetic lähti huomattavaan nousuun Helsingin pörssissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat