Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Outokumpu aloittaa yt-neuvottelut – 140 työpaikkaa uhattuna Suomessa

Talous
 
HS
Markku Ulander / Lehtikuva
Kaikkiaan yhtiön yt-neuvottelujen ja tehostamistoimien arvioidaan johtavan 600 työpaikan vähentämiseen maailmanlaajuisesti.
Kaikkiaan yhtiön yt-neuvottelujen ja tehostamistoimien arvioidaan johtavan 600 työpaikan vähentämiseen maailmanlaajuisesti. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Teräksenvalmistaja Outokumpu aloittaa yhteistoimintaneuvottelut enintään 140 työpaikan vähentämisestä Suomessa, kerrotaan yhtiön tiedotteessa tiistaina.

Lisäksi yhtiö suunnittelee tiettyjen tuotannon tukitoimien ulkoistamista Torniossa. Ulkoistamistoimet koskisivat noin 100 työntekijää.

Yhtiö aloittaa yt-neuvottelut myös Ruotsissa 90 työpaikan vähentämisestä.

Outokumpu myös muun muassa yksinkertaistaa organisaatiorakennettaan ja vähentää myynnin, hallinnon ja tukitoimintojen kuluja.

Kaikkiaan yhtiön yt-neuvottelujen ja tehostamistoimien arvioidaan johtavan 600 työpaikan vähentämiseen maailmanlaajuisesti.

Tappioputkeen joutuneen yhtiön liiketoiminta on ollut viimeksi voitollista vuonna 2008. Viime vuonna operatiivinen tulos jäi 101 miljoonaa euroa tappiolle. Operatiivinen tulos tarkoittaa liiketulosta, josta on poistettu kertaerät ja varastoarvojen sekä metallijohdannaisten muutosten vaikutus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat