Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Öljyn hinta laski edelleen – usko tuottajamaiden väliseen sopuun hiipuu

Tuottajamaiden välinen sopu tuotannon rajoittamisesta näyttää sittenkin epätodennäköiseltä.

Talous
 

Öljyn hinta laski entisestään tiistaina, kun tuottajamaiden välinen sopu tuotannon rajoittamiseksi alkoi näyttää entistä epätodennäköisemmältä, kertoo uutistoimisto AFP.

Yhdysvalloissa öljyn kysyntä laski yllättäen ensimmäistä kertaa 14 kuukauteen, kertoo uutistoimisto Reuters.

Brent-raakaöljyn arvo laski 26 senttiä 37,43 dollariin barrelilta tiistaina. Hinta oli viimeksi niin alhaalla noin kuukausi sitten, 4. maaliskuuta.

Barreli on öljykaupan mittayksikkö. Sen tilavuus on 159 litraa.

Öljyn hinta lähti liukumaan jo perjantaina sen jälkeen, kun Saudi-Arabian prinssi Mohammad bin Salman sanoi maansa suostuvan tuotannon rajoittamiseen vain, jos Iran ja muut suuret tuottajamaat tekisivät samoin.

Ylituotanto on laskenut öljyn hintaa voimakkaasti runsaan puolentoista vuoden kuluessa. Osa tuottajamaista, kuten Venäjä, haluaisi rajoittaa tuotantoa, eli jäädyttää sen tammikuun tasolle, jotta hinta lähtisi nousuun.

Venäjä, Saudi-Arabia, Qatar ja Venezuela sopivat jäädytyksistä helmikuussa, mutta sittemmin sopu on rakoillut ja osa maista on perääntynyt. Iran ei alun perinkään suostunut sopimukseen.

Iranin öljyntuotanto on kasvanut nopeasti sen jälkeen, kun maata vastaan suunnatut kansainväliset talouspakotteet poistettiin viime kesänä osana ydinohjelmasopimusta.

Maan öljyministeri Bijan Zanganeh sanoi sunnuntaina AFP:n mukaan, että maan raakaöljyn vienti on jo ylittänyt kaksi miljoonaa barrelia päivässä.

Tuottajamaiden on määrä tavata Dohassa 17. huhtikuuta neuvotellakseen edelleen tuotannon jäädyttämisestä.

Loikka Venäjän öljyntuotannossa maaliskuussa lisäsi epäilyjä sovun syntymisestä, kertoo uutistoimisto Reuters.

AFP:n haastattelemien öljyanalyytikkojen mukaan jäädyttäminen ei riittäisi, vaan ainoastaan tuotannon leikkaukset elvyttäisivät hintakehitystä kestävästi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat