Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Äiti ansaitsee päästä kotiin” – vakuutussotkua selvitellyt tytär lupaa palauttaa Facebookissa kerätyt 45 000 euroa

Meksikossa sydäninfarktin saaneen naisen tytär otti epäuskoisena vastaan tiedon, jonka mukaan vakuutusyhtiö Allianz pyörsi korvauspäätöksensä.

Talous
 
Helsingin Sanomat

Meksikossa sydäninfarktin saaneen naisen tytär Tiina-Maria Aalto sai varhain tiistaiaamuna paikallista aikaa matkavakuutusten korvausasioita hoitavalta Falckilta tiedon: Vakuutusyhtiö Alloanz on päättänyt korvata äidin hoidon Meksikossa, kotiuttamisen Suomeen ja kaikki muut asian hoidosta syntyneet kulut.

”Olo on epäuskoinen. Kai tähän ajatukseen tottuu tämän päivän mittaan. Täällä on vielä aikainen aamu”, Aalto kertoi Meksikosta HS:lle iltapäivällä Suomen aikaa.

Vielä tiistain vastaisena yönä tilanne oli aivan toinen. Äidille tehtiin alkuyöstä trakeostomiaa eli henkitorven avausta meksikolaisessa kunnallisessa sairaalassa. Hänen vieroittamisensa hengityskoneesta ei ollut onnistunut toivotulla tavalla.

Huonokuntoisen äidin selviytyminen edes tästä suhteellisen pienestä operaatiosta oli Aallon mukaan epävarmaa. Viimein Aalto uskalsi mennä nukkumaan. Aamulla tilanne oli kääntynyt taas päälaelleen.

”Käsittääkseni päätöksen muuttamisen syy oli vakuutusehdoissa ollut epäselvyys. Nyt yhtiö hoitaa ne kulut, jotka se normaalitilanteessakin hoitaisi matkasairaudessa”, Aalto sanoo.

Hän on kuitenkin haikea äidin tilanteesta. Infarkti ehti aiheuttaa sydänlihakseen vaurioita. Äitiä alussa hoitaneessa yksityissairaalassa ei tehty pallolaajennusta.

”Äiti ansaitsee joka tapauksessa päästä kotiin Suomeen. Pistämme toivomme ja energiamme siihen”, Aalto sanoo.

Aalto yritti Facebook-kampanjalla lainata rahaa äidin kuljettamiseen Suomeen hoitoon ambulanssilennolla. Asian viikonloppuna saaman julkisuuden jälkeen rahaa alkoi virrata.

Tiistaihin mennessä rahaa oli annettu lainaksi tai lahjoitettu jo 45 000 euroa. Se oli kuitenkin alle puolet ambulanssilennon hinnasta. Lisäksi yksityisklinikka laskutti äidin viikon hoidosta 70 000 euroa sen jälkeen, kun vakuutusyhtiö alunperin runsas viikko sitten kieltäytyi korvaamasta hoitoa.

Aallon mukaan kaikki lainatut rahat palautetaan ennen pitkää.

”Jotkut lahjoittavat sanoivat, että jos äiti pääsee muuten kotiin, niin rahat voi antaa hyväntekeväisyyteen”, Aalto kertoo.

Hän on iloinen siitä, että Finnmatkat on jo muuttanut matkavakuutusten markkinointia tapauksen jälkeen. Aallon äiti luuli olevansa hyvin vakuutettu, kun hän osti vakuutuksen matkan myyneen Finnmatkojen sivuilta ja toimitti vielä matkatoimistoon lääkärin todistuksen matkustamista varten.

”Hyvä nähdä, että tästä seuraa jotain hyvääkin”, Aalto sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat