Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nokia karsii Suomesta 1 300 työpaikkaa – Ihamuotila: ”Suomella on edelleen erittäin tärkeä asema Nokialle”

”Tämä on näitä häntiä”, kommentoi pääministeri Juha Sipilä (kesk) uutista jätti-irtisanomisista.

Talous
 
Nokian henkilöstö järkyttyi yt- kutsusta
Nokian henkilöstö järkyttyi yt- kutsusta
Nokian Espoon yksikössä yt-kutsu tyrmistytti ja hämmensi henkilöstön. Se, että sähköpostiin yt-kutsu tuli, ei sinänsä yllättänyt. Se, että Espoosta pahimmillaan jopa 650 työpaikkaa katoaa, järkytti. Nokian työntekijäpuolen pääneuvottelija, luottamushenkilö Tuula Aaltola toivoo, että vähennykset jäisivät lopulta pelättyä pienemmiksi. Toimittaja Eeva Palojärvi, kuvaus ja leikkaus: Esa Syväkuru

Verkkolaitteita valmistava Nokia aikoo vähentää Suomesta noin 1 300 työpaikkaa.

Yhtiön mukaan vähennyksistä noin puolet kohdistuu Espooseen ja noin neljäsosan Ouluun ja neljäsosan Tampereelle.

Nokian talous- ja rahoitusjohtaja Timo Ihamuotila korostaa, että yhtiö vähentää työpaikkoja kaikkialta maailmasta.

”Työpaikkojen vähennykset liittyvät ensisijaisesti Alcatel-Lucentin kanssa tehtävään yhdistymiseen ja siihen liittyvästä 900 miljoonan euron kustannussäästötavoitteesta. Kyse on siis globaalista muutosohjelmasta. Joissakin maissa vähennykset voivat olla suurempia kuin Suomessa, mutta emme ole vertailua tehneet”, Ihamuotila sanoo.

Vesa Moilanen / Lehtikuva
Timo Ihamuotila
Timo Ihamuotila

Hän painottaa, että työpaikkojen vähennyksistä huolimatta Suomessa säilyy vastaisuudessakin Nokialle tärkeää osaamista.

”Vähennykset ovat Suomessa suuria ja kipeitä. Haluan kuitenkin korostaa, että Suomella on edelleen erittäin tärkeä asema Nokialle. Keskitämme pääkonttorin toiminnot Suomeen. Espoo, Tampere ja Oulu ovat meille tärkeitä tutkimuksen ja tuotekehityksen toimipisteitä. Olemme tänään ilmoittaneet, että Ranskan pääkonttoritoiminnot lopetetaan.”

Nokialla on Espoossa 3 450 työntekijää, Oulussa 2 500 työntekijää ja Tampereella 900 työntekijää. Maailmanlaajuisesti yhtiön palveluksessa on 104 000 työntekijää.

Saksassa arvioitu vähennystarve on noin 1 400 työntekijää. Nokia ei ole eritellyt tarkemmin, minne irtisanomiset maailmanlaajuisesti kohdistuvat. Uutistoimisto Reutersin mukaan Nokia vähentää Ranskasta 400 työpaikkaa.

Nokia aloittaa toimenpiteet vähentääkseen henkilöstömäärää maailmanlaajuisesti osana säästöohjelmaansa, joka liittyy vuosi sitten ilmoitettuun Alcatel-Lucent-kauppaan.

Nokia ostaa ranskalaisen kilpailijan 15,6 miljardilla eurolla. Kyseessä oli Suomen taloushistorian suurin yritysjärjestely.

Nokia tavoittelee 900 miljoonan euron säästöjä operatiivisissa kuluissa vuoden 2018 aikana.

”Vähennyksiä tehdään pääosin alueille, joilla on päällekkäisyyksiä, kuten tutkimuksessa ja kehityksessä, alue- ja myyntiorganisaatioissa sekä konsernitoiminnoissa”, Nokia kertoo tiedotteessaan.

Nokian edustajat tapaavat tänään yhtiön kahden eurooppalaisen yritysneuvoston kanssa.

Samanlaisia tapaamisia tullaan yhtiön mukaan käymään henkilöstön edustajien kanssa lähes 30 maassa lähiviikkoina. Mårdin mukaan niiden kesto tulee vaihtelemaan maittain niiden omien käytäntöjen mukaan.

”Nämä toimenpiteet on suunniteltu varmistamaan Nokian vahva toimialajohtajuus jatkossakin. Julkistaessamme Alcatel-Lucent-kaupan sitouduimme saavuttamaan 900 miljoonan euron synergiahyödyt, eikä tämä sitoumuksemme ole muuttunut. Tiedostamme myös toimenpiteillämme olevan suoria inhimillisiä seurauksia ja etenemme yhtiömme arvojen mukaisesti sekä tarjoten siirtymävaiheen tukipalveluita niille työntekijöille, joihin toimenpiteillämme on vaikutusta”, kommentoi Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri tiedotteessa.

Pääministeri Juha Sipilä kertoo keskustelleensa asiasta Nokian toimitusjohtajan kanssa, mutta hallituksessa asiaa ei ole vielä ehditty käsitellä.

”Olen keskustellut lyhyesti toimitusjohtajan kanssa ja heillä löytyy vastaavanlaiset tukipaketit kuin aikaisemminkin.”

Sipilä sanoi, että taloudellisen murroksen kohdalla ikäviäkin uutisia pitää ottaa vastaan.

”Tämä on tätä murrosta, näitä häntiä, ikäviäkin uutisia tulee vielä tässä käänteen tienoilla. Me jatketaan töitä sen eteen, että osaamiselle löytyy uutta käyttöä.”

”Ei ole hallituksessa keretty käydä läpi onko paketti sen suuruinen että löytyisikö meillä esimerkiksi EU:n tukitoimia. Hallitus katsoo asian, mutta vielä ei ole vielä keritty keskustella.”

Näin Nokian Suri puhui irtisanomisista vuosi sitten
Näin Nokian Suri puhui irtisanomisista vuosi sitten
Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri puhui mahdollisista irtisanomisista noin vuosi sitten Ranskassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa, jolloin kerrottiin Nokian ja Alcatel-Lucentin yhdistymisestä. Tuolloin Suri totesi, että yhdistymisellä tulee olemaan vaikutuksia työpaikkojen määrään, kun yhtiöt karsivat päällekkäisyyksiä, mutta ei osannut täsmentää mahdollisesti irtisanottavien määrää. Video julkaistu 15.4.2015.
Heikki Saukkomaa
Nokian pääkonttori Espoon Karaportissa. Noin puolet 1300 työpaikan vähennyksestä on kohdistumassa Espooseen.
Nokian pääkonttori Espoon Karaportissa. Noin puolet 1300 työpaikan vähennyksestä on kohdistumassa Espooseen.
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri
Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat