Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nokian työpaikkojen vähennys ei ole yllätys

Talous
 
Petri Sajari Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien taloustoimittaja.

Verkkolaitteita valmistavan Nokian suunnitelma karsia Suomesta 1 300 työpaikkaa ei ole yllätys. Vähennettävien työpaikkojen määrä on silti suuri ja se aiheuttaa monissa suomalaisissa kotitalouksissa levottomuutta.

Suurissa yritysjärjestelyissä syntyy aina päällekkäisiä toimintoja. Siksi työpaikkojen vähennykset ovat väistämättömiä. Lisäksi Nokia ilmoittaa siirtävänsä resurssejaan enemmän tulevaisuuden tekniikoihin, joita ovat esimerkiksi viidennen sukupolven matkapuhelintekniikka (5g), pilvipalvelut ja esineiden internet.

Nokian palveluksessa on Suomessa 6 900 työntekijää, joten yhtiö karsii vajaan viidenneksen työvoimastaan. Saksassa yhtiö aikoo vähentää 1 400 työpaikkaa.

Kun Nokia huhtikuussa 2015 ilmoitti ostavansa ranskalaisen kilpailijansa Alcatel-Lucentin, yhtiö ilmoitti tavoitteekseen 900 miljoonan euron kustannussäästöt. Yksinkertaistaen se voisi tarkoittaa enimmillään noin 9 000 työpaikan vähennystä eri puolilla maailmaa. Työpaikkojen karsimisen lisäksi Nokia säästää vähentämällä kiinteistöjä ja karsimalla palveluiden ostamista ja tehostamalla hankintoja ja valmistusta.

Nokia ei ole toistaiseksi kertonut täsmällisesti, kuinka paljon työpaikkoja eri maissa vähennetään. Yhtiö kertoo ainoastaan sen, että työpaikkoja vähennetään 30 eri maassa ja neuvottelut työntekijöiden kanssa aloitetaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat