Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tässä ovat 2000-luvun suurimmat irtisanomiset – kärkisijoilla Nokia ja Microsoft

Talous
 
Nokian henkilöstö järkyttyi yt- kutsusta
Nokian henkilöstö järkyttyi yt- kutsusta
Nokian Espoon yksikössä yt-kutsu tyrmistytti ja hämmensi henkilöstön. Se, että sähköpostiin yt-kutsu tuli, ei sinänsä yllättänyt. Se, että Espoosta pahimmillaan jopa 650 työpaikkaa katoaa, järkytti. Nokian työntekijäpuolen pääneuvottelija, luottamushenkilö Tuula Aaltola toivoo, että vähennykset jäisivät lopulta pelättyä pienemmiksi. Toimittaja Eeva Palojärvi, kuvaus ja leikkaus: Esa Syväkuru

Verkkolaitteita valmistava Nokia ilmoitti keskiviikkona vähentävänsä noin 1 300 työpaikkaa Suomesta. Jos luku ei neuvotteluiden aikana pienene, kyseessä on 2000-luvun neljänneksi suurin työpaikkojen vähennys yksittäisissä yt-neuvotteluissa.

Yhtiön mukaan vähennyksistä noin puolet kohdistuu Espooseen ja noin neljäsosan Ouluun ja neljäsosan Tampereelle.

Nokialla on Espoossa 3 450 työntekijää, Oulussa 2 500 työntekijää ja Tampereella 900 työntekijää. Maailmanlaajuisesti yhtiön palveluksessa on 104 000 työntekijää.

Uutiset suurista irtisanomisista ovat toistuneet viime vuosina. SAK:n laatiman irtisanomislistauksen mukaan yli tuhannen työntekijän irtisanomisuutisia on tullut tällä vuosituhannella Suomessa seitsemän, niistä kuusi tällä vuosikymmenellä.

Nokia toistuu listalla useita kertoja.

Ohjelmistoyhtiö Microsoftin viime kesäiset irtisanomiset sijoittuvat Suomen viime vuosien suurimpiin. Tuolloin Microsoft irtisanoi yhteensä 2 300 työntekijää Salosta, Tampereelta ja Espoosta. Salon tuotekehityskeskus lakkautettiin kokonaan.

Vuonna 2014 Microsoft irtisanoi entisiä Nokian työntekijöitä Salon ja Oulun yksiköistään 1 050. Microsoft päätti lakkauttaa Oulun yksikkönsä, jossa oli noin 500 työntekijää.

Microsoftin vuoden 2015 irtisanomiset olisivat suurimmat, mitä Suomessa oli nähty sitten vuoden 2012. Silloin Nokia ilmoitti vähentävänsä Suomessa 1 400 ja ulkoistavansa 1 500 työntekijää.

Nokian Symbian-ohjelmistokehitystoiminnot ja niiden noin 1 500 suomalaista työntekijää siirtyivät Accenturen palvelukseen.

Suomen ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n tilastoissa Microsoft ja Nokia vuorottelevat tiuhaan suurimpien irtisanojien joukossa.

Vuonna 2012 Puolustusvoimat ilmoitti vähentävänsä 1 200 työpaikka vuoteen 2015 mennessä. Irtisanottuja oli lopulta vain 126, kun sotilaspuolen noin 700 henkilön vähennys katettiin luonnollisella poistumalla ja 215 henkilöä siirtyi toisiin tehtäviin.

Näin Nokian Suri puhui irtisanomisista vuosi sitten
Näin Nokian Suri puhui irtisanomisista vuosi sitten
Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri puhui mahdollisista irtisanomisista noin vuosi sitten Ranskassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa, jolloin kerrottiin Nokian ja Alcatel-Lucentin yhdistymisestä. Tuolloin Suri totesi, että yhdistymisellä tulee olemaan vaikutuksia työpaikkojen määrään, kun yhtiöt karsivat päällekkäisyyksiä, mutta ei osannut täsmentää mahdollisesti irtisanottavien määrää. Video julkaistu 15.4.2015.
Kai Tirkkonen
Microsoft vähensi kesällä 2015 yli 2000 työpaikkaa Suomessa. Se on suurin yksittäinen työpaikkojen lopetusuutinen tällä vuosituhannella.
Microsoft vähensi kesällä 2015 yli 2000 työpaikkaa Suomessa. Se on suurin yksittäinen työpaikkojen lopetusuutinen tällä vuosituhannella.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat