Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finnmatkat muutti käytäntöä – epäselvän vakuutuksen saa perua kuluitta

Suomalaisnainen sai sydäninfarktin Meksikossa ja jäi jumiin epäselvän vakuutusehdon vuoksi. Vakuutuksen myöntänyt Allianz pyörsi lopulta kielteisen päätöksensä. Vakuutuksen myynyt Finnmatkat muutti markkinointimateriaaliaan.

Talous
 
Kuvakaappaus Finnmatkojen verkkosivuilta.
Kuvakaappaus Finnmatkojen verkkosivuilta.

Matkatoimisto Finnmatkat antaa asiakkailleen mahdollisuuden perua kuluitta matkavakuutuksen, jonka ehdoissa on ollut olemassa olevan sairauden korvaamista koskeva epäselvyys.

Finnmatkat on jo korjannut verkkosivuillaan olleen virheen, joka ohjasi ihmiset väärään paikkaan etsimään lisätietoa matkavakuutuksista. Tämä on voinut johtaa siihen, että osaa asiakasta ei tavoittanut tieto siitä, että vakuutus ei korvaa kaikkia olemassa olevia sairauksia.

Matkavakuutusten ehdoista syntyi vilkas keskustelu, kun HS uutisoi suomalaisesta naisesta, joka sydänkohtauksen saatuaan jumittui Meksikoon, koska vakuutusyhtiö ei suostunut korvaamaan hoitoa eikä ambulanssilentoa.

Kustannukset kasvoivat useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin.

Nainen oli ostanut saksalaisen vakuutusyhtiö Allianzin myöntämän vakuutuksen Finnmatkojen sivuilta.

Finnmatkat muutti matkavakuutuksen markkinointimateriaaliaan HS:n kerrottua tapauksesta.

Keskiviikkona Finnmatkat ilmoitti, että yhtiö tarjoaa asiakkailleen oikeuden perua vakuutus, jos tämä ei pidä sitä muutoksen johdosta sopivana vaihtoehtona. Asiakas voi perua vakuutuksen ilman kuluja 14 vuorokauden sisällä, kuitenkin viimeistään ennen matkaa.

Finnmatkojen mukaan yhtiön asiakaspalvelu tiedottaa vielä tämän viikon aikana asiakkailleen vakuutusehdoissa olleesta sivunumerovirheestä.

Finnmatkat välittää verkkosivuillaan Allianzin vakuutuksia, joiden ehdot ovat erilaisia erityisesti olemassa olevan sairauden hoidon osalta.

Meksikossa sairastuneen naisen kohdalla päätös kuitenkin muuttui lopulta. Alliance pyörsi kielteisen korvauspäätöksensä ja ilmoitti tiistaina, että sydäninfarktin saanut nainen lennätetään kotiin vakuutusyhtiön kustannuksella.

Allianz korvaa myös naisen Meksikossa saaman hoidon ja kaikki muut perheelle koituneet kustannukset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat