Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesko aloittaa yt-neuvottelut – Keravan logistiikkakeskuksesta vähennetään jopa 131 työntekijää

Taustalla on sopimuksen päättyminen Anttila Oy:n kanssa, jonka Kesko myi pääomasijoittajalle vuosi sitten.

Talous
 

Kauppakonserni Kesko aloittaa enintään 131 työntekijän vähentämistä koskevat yhteistoimintaneuvottelut Keravalla sijaitsevassa logistiikkakeskuksessaan. Kesko tiedotti asiasta aamupäivällä torstaina.

”Logistiikkakeskuksessa työskentelee tämä 131 henkilöä, ja he kaikki ovat yt-neuvottelujen piirissä”, sanoo viestintäjohtaja Jennie Stenbom Keskon rauta- ja erikoiskaupasta.

Työntekijät ovat Rautakeskon palkkalistoilla.

Keskon mukaan mahdollisimman monelle pyritään löytämään töitä konsernin muista toiminnoista.

Yt-ilmoituksen taustalla on, ettei Keskosta toissa vuonna irrotettu Anttila jatka logistiikkapalveluja koskevaa sopimustaan Keskon kanssa eikä sen tilalle ole löytynyt korvaavaa varastotoimintaa. Nyt keskuksen toiminta aiotaan ajaa alas.

”Keravan logistiikkakeskus on suunniteltu palvelemaan ensisijaisesti sellaisen käyttötavarakaupan logistiikkatarvetta, josta Kesko on uuden strategiansa mukaisesti luopunut. Olemme keskittyneet toimialallamme rakentamisen ja talotekniikan kauppaan”, sanoo johtaja Tommi Kasurinen Keskon rauta- ja erikoiskaupasta yhtiön lähettämässä tiedotteessa.

”Huolellisesta selvitystyöstä huolimatta emme ole toistaiseksi löytäneet keskukselle korvaavaa varastointitoimintaa.”

Kesko myi Anttilan liiketoimintansa pääomasijoittaja 4K Investille maaliskuussa 2015. Osana yrityskauppaa osapuolet sopivat, että Kesko hoitaa kaikki Anttilan tarvitsemat tavaratalojen ja verkkokaupan logistiikkapalvelut.

Stenbom sanoo, että Keskon ja Anttilan sopimus päättyy kevään aikana.

Kesko on kaupan alan pörssiyhtiö. Sen päivittäistavara-, rauta- sekä erikois- ja autokaupassa työskenteli viime vuonna lähes 20 000 henkeä. Keskon liikevaihto oli 8,7 miljardia euroa vuonna 2015.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat