Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putin: Panama-papereiden paljastuksiin ei liity minkäänlaista korruptiota

Talous
 
SPUTNIK
Sergei Roldugin esitteli johtamaansa Pietarin musiikkitaloa Vladimir Putinille ja Dmitry Medvedeville marraskuussa 2009.
Sergei Roldugin esitteli johtamaansa Pietarin musiikkitaloa Vladimir Putinille ja Dmitry Medvedeville marraskuussa 2009. Kuva: SPUTNIK

Venäjän presidentti Vladimir Putin puolusti veroparatiisiyhtiöiden perustamiseen osallistuneita ystäviään torstaina puhuessaan mediafoorumissa Pietarissa. Minkäänlaista korruptiota paljastuksiin ei Putinin mielestä liity.

Tutkivat journalistit paljastivat tällä viikolla tietoja niin kutsutuista Panama-papereista, joiden mukaan lukuisat valtiojohtajat ja muut julkisuuden henkilöt ovat kätkeneet omaisuuttaan veroparatiisiyhtiöihin.

Selvityksen mukaan Putinin lähipiiri on kätkenyt veroparatiiseihin dokumenttien mukaan ainakin kaksi miljardia dollaria, jotka ovat peräisin alun perin Venäjän valtion kassasta.

Panama-papereissa esiintyy Putinin pitkäaikaisia liikemieskumppaneita, mutta hieman yllättäen myös hänen nuoruudenystävänsä, pietarilainen sellisti Sergei Roldugin.

”Kuuliaista palvelijaanne ei näillä listoilla näy, joten ei ole mitään kommentoitavaakaan”, Putin sanoi foorumin yleisölle itseensä viitaten – mutta jatkoi silti aiheesta.

”Heidän [tutkimuksen tekijöiden] tehtäväkseen on jäänyt etsiä tuttuja ja ystäviä ja kaivella ja kehitellä siitä jotain”, Putin sanoi ja mainitsi Rolduginin erikseen: ”Olen ylpeä, että minulla on tuollaisia ystäviä.”

Putinin mukaan Roldugin on käyttänyt kaikki rahansa ”musiikki-instrumenttien hankintaan Venäjälle”.

”Mitä hänen liiketoimintansa on?” Putin kysyi retorisesti. ”Hän on vähemmistöosakkaana yhdessä meidän yhtiöistämme, ja saa sieltä jonkinlaisia tuloja, muttei tietenkään miljardeja dollareita. Ettei sen kummempaa.”

"Meidän yhtiöillämme" Putin viittasi ilmeisesti Rossija-pankkiin ja Kamaz-autotehtaaseen, joiden osakkeita Rolduginilla on hallussaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat