Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ajaruusjohtaja Jan Wörner sanoo, ettei Marsiin pääse vielä 20–30 vuoteen

Talous
 

Ihmiskunnan seuraava iso loikka avaruudessa olisi matka Marsiin. Euroopan avaruusjärjestön Esan pääjohtaja Jan Wörner ei usko pääsevänsä todistamaan ihmisen pääsyä punaiselle planeetalle.

”Minun pitäisi elää hyvin vanhaksi, jotta voisin nähdä sen”, Wörner, 61, sanoo. ”En odota sen tapahtuvan seuraavien 20–30 vuoden kuluessa.”

Avaruuden valloitusta johtanut Yhdysvaltojen avaruushallinto Nasa uskoo ihmisen päätyvän lopulta Marsiin, mutta Nasan mukaan se tapahtuu aikaisintaan 2030-luvulla.

Avaruusmatkaa valmistelevat muutkin kuin valtiot. Uskottavin yrittäjä lienee yhdysvaltalainen SpaceX-yhtiö ja sen perustaja Elon Musk.

”Olen tavannut hänet, ja hän on vakuuttunut pääsevänsä Marsiin. Mutta hänellä ei ole alusta, jolla sinne voisi mennä.”

Wörnerin mukaan yksi Mars-matkan pulmista on paluu. Marsin painovoiman voittaminen vaatii paljon voimakkaamman aluksen kuin Kuun pinnalta nouseminen. Käytännössä Marsiin pitäisi lähettää erillinen raketti paluuta varten.

Yksi ratkaisu menopaluun ongelmaan olisi jättää paluu tekemättä. Hollantilaistaustainen Mars One on hakenut vapaaehtoisia hankkeeseen, jossa tarkoituksena on jäädä Marsiin pysyvästi.

Hankkeen uskottavuutta on epäilty, ja Wörnerin mukaan lähtökohta on muutenkin eettisesti kyseenalainen.

”Ihmisten lähettäminen Marsiin kuolemaan ilman mahdollisuutta palata ei ole hyvä ratkaisu”, hän sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat