Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finnmatkat omistava yhtiö Meksikossa kuolleen suomalaisnaisen tapauksen jälkeen: ”Käymme vakuutusehtojen tekstin läpi Allianzin kanssa”

Suomalainen nainen kuoli perjantaina Meksikossa. Finnmatkojen myymä matkavakuutus ei korvannut hänen kolme viikkoa sitten saamansa sydäninfarktin hoitoa. Viime tiistaina Allianz pyörsi päätöksensä, koska vakuutusehdoissa oli epäselvyys.

Talous
 
Christian Charisius / Reuters
TUI-konsernin tunnus yhtiön pääkonttorin edustalla Hanoverissa.
TUI-konsernin tunnus yhtiön pääkonttorin edustalla Hanoverissa. Kuva: Christian Charisius / Reuters

Finnmatkat omistavan TUI-konsernin mukaan vastuu yhtiön myymien matkavakuutusten markkinointimateriaalista ja vakuutusehdoista on vakuutusyhtiö Allianzilla.

Finnmatkoilta matkavakuutuksen ottanut nainen kuoli perjantaina Meksikossa. Nainen sai kolme viikkoa sitten sydäninfarktin kesken lomamatkan. Allianz kieltäytyi ensin korvaamasta naisen hoitoa vedoten naisen tyttären mukaan olemassa olevaan keuhkoahtaumatautiin.

Viime tiistaina Allianz kuitenkin pyörsi päätöksensä HS:n kerrottua, että matkavakuutuksen ehdoissa oli epäselvyys, joka koski juuri olemassa olevien sairauksien vaikutusta korvauksiin. Allianz lupasi maksaa naisen hoidon, kotiuttamisen ambulanssilennolla ja muita perheelle koituneita kuluja.

Mikä on vakuutuksen myyneen TUI:n vastuu myydystä vakuutuksesta?

”Me emme milloinkaan kommentoi yksittäisen asiakkaan asioita. Mutta olen tietoinen siitä, että Suomessa markkinointimateriaaliin tehtiin muutoksia viime viikolla. Materiaalin suhteen olemme täysin Allianzin varassa, että he toimittavat hyvää materiaalia. Me emme ole vakuutusasioiden asiantuntijoita”, TUI:n Pohjoismaiden viestinnästä vastaava Mathias Bergendahl sanoo.

Suomen lain mukaan myös myyjällä on vastuu.

”Olemme tietysti vastuussa kumppanuuksistamme. Olemme koko ajan keskustelussa Allianzin kanssa ja luulen, että olisi paikallaan, että käymme vielä läpi tekstit, jotta voimme olla varmoja että ne heijastavat hyvin vakuutuksen ehtoja”. Bergendahl sanoo.

”On erittäin tärkeää, että asiakkaalla on oikea tieto siitä, mikä vakuutusturvan sisältö on. Sen suhteen ei voi koskaan olla liian tarkka.”

Bergendahl ei itse ole lukenut vakuutusehtoja, eikä halua ottaa kantaa siihen, ovatko ne ymmärrettäviä vai eivät.

”Tämän kysymyksen ohjaisin Allianzille, me emme tulkitse vakuutusehtoja”, Bergendahl sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat